Korte cursussen

Dit is het aanbod van korte massagecursussen waarin je in korte tijd leert masseren of een specialisatie van massage leert. Elke cursus geeft je een certificaat.

Ontspanningsmassage-basis

Ontspanningsmassage (basis)

Deze basiscursus is een praktijkgerichte massagecursus met veel instructie over het uitvoeren en toepassen van allerlei verschillende massagetechnieken. Het is een beginnerscursus zodat iedereen ongeacht het niveau mee kan doen. Je leert hoe je iemand op een goede manier moet masseren.

Ontspanningsmassage-vervolg

Ontspanningsmassage (vervolg)

Deze cursus is een vervolg op de basiscursus. Met deze vervolgcursus ontspannings-massage leer je nog veel meer massagetechnieken. Daarnaast komt ook armen en gezicht aan bod en leer je meer anatomie van het lichaam.

Thaise-massage

Thaise massage

Je leert met deze cursus specifieke handgrepen en uitgangshoudingen toepassen die zo kenmerkend zijn voor de traditionele Thaise massagekunst. Je leert naast drukpunt massage technieken ook bijzondere rek- en flex-technieken toe te passen.

Oosterse-wellnessmassage

Oosterse wellnessmassage

De massagetechnieken die we in deze oosterse cursus gebruiken zijn nieuw en afgeleid van oosterse en westerse massagetechnieken. De essentie is dat deze technieken vloeiend, rustig en vaak symmetrisch worden uitgevoerd met beide handen, waarbij je extra ontspanning bij de klant kan creëren.

Stoelmassage

Stoelmassage

Stoelmassage is een van de meest populaire massagevormen. Met deze mooie cursus leer je in 3 avonden hoe je zelfstandig iemand een massagebehandeling kan geven op de stoel. Vooral voor spierpijn in rug, schouders of nek is de stoelmassage een efficiënte behandelmethode.

Voetreflexmassage

Voetreflexmassage (basis)

Een korte, leuke en leerzame cursus gericht op voetmassage en de reflexpunten op de voet. Je leert om betere massages te kunnen geven voor de voeten, maar ook om via reflexpunten van de voet meer ontspanning te creëren voor de cliënt.

Voetreflexmassage

Voetreflexmassage (vervolg)

Een korte, leuke en leerzame cursus gericht op voetmassage en de reflexpunten op de voet. Je leert om betere massages te kunnen geven voor de voeten, maar ook om via reflexpunten van de voet meer ontspanning te creëren voor de cliënt.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage

Met deze cursus bindweefsel massage leer je de specifieke handgrepen om te behandelen maar ook om inzicht te krijgen in huidgebieden, fascia en spierzones om bepaalde klachten te verhelpen.

Hotstonemassage

Hotstonemassage

Een heerlijke cursus om van massage te genieten. Met behulp van vulkanische stenen die warmte brengen en houden leer je iemand te behandelen met deze hotstones wat extra ontspanning geeft.

Blessurepreventie

Blessureleer en behandeling

In deze cursus leer je sportblessures te herkennen en te voorkomen. Ook kijken we naar hoe je veel voorkomende sportblessures kunt behandelen en leer je om je visie te verruimen.

Lymfedrainage-massage

Lymfedrainage massage

Je leert de juiste massagetechnieken toepassen om het het lymfe systeem te activeren. Met zachte rustige technieken verbeter je de afvoer van vocht en afvalstoffen en dus de gezondheid.

Gezichtsmassage

Gezichtsmassage

De schoonheidsspecialist leert je een fijne gezichtsbehandeling te geven met mooie kleine techniekjes. Ook leer je hoe je deze gezichtsbehandeling moet opbouwen en krijg je enkele cosmetische bindweefselgrepen aangereikt.

Buikmassage

Buikmassage

Met deze cursus richt de massage zich op de buik. Je leert om een ontspannende buikmassage te geven. Ook leer je hoe je een zwangere vrouw zou moeten behandelen en iemand die buik(darm)klachten heeft.

Medical-taping-basis

Medical Taping (basis)

Met deze specifieke tape technieken leer je spieren en gewrichten te behandelen om klachten te verhelpen. Een hele nieuwe methode die aangename verrassingen heeft nieuwe inzichten geeft om je klanten te helpen.

Medical-taping-vervolg

Medical Taping (vervolg)

Deze cursus is een vervolg op de basiscursus en verdiept zich in deze behandelmethode. Er worden nu meer klachten en pijntjes belicht en hoe je deze met bepaalde technieken, zoals hooikoorts goed kunt behandelen.

Anatomie-module

Anatomie in vivo

Met de korte cursus anatomie leer je specifiek veel (grotere) spieren in het hele lichaam kennen. Waar lopen ze, hoe heten die en welke functie hebben deze spieren en hoe kan ik die goed masseren.

AED-en-reanimatie

AED en reanimatie

In deze workshop leer je hoe je een slachtoffer moet benaderen en behandelen met AED en hoe je iemand goed en veilig moet reanimeren. Je sluit af met een officieel certificaat.

Zorgmassage

Zorgmassage

De zorgmassage is een zachtaardige aanrakings-/ zorgmassagemethodiek. Wil je leren hoe je op een veilige en verantwoorde manier een zachte ontspannende zorgmassage kan geven aan kwetsbare mensen.

Hersteltraining

Hersteltraining

De cursus Hersteltraining duurt 3 avonden. Deze cursus kun je apart volgen maar is ook een onderdeel (module) van de Masteropleiding sporttherapeut. Deze cursus wordt 1 of 2 keer per jaar gegeven.

Rug-schouder

Rug- schouder- en nekmassage

De cursus rug- schouder- en nekmassage is een mooie korte cursus om te leren masseren en duurt 2 avonden. Met deze korte leerzame basiscursus leer je al snel hoe je iemand een goede rugmassage geeft.

  • Persoonlijke benadering
  • Goede kwaliteit
  • Scherpe prijs
  • Online instructievideo's