• Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's

De zorgmassage is een zachtaardige aanrakings-/ zorgmassagemethodiek. Wil je leren hoe je op een veilige en verantwoorde manier een zachte ontspannende zorgmassage kan geven aan kwetsbare mensen (zoals ouderen en mensen met dementie, Alzheimer, Parkinson, MS, of ALS. Maar ook bij mensen met kanker of voor mensen met een chronische-en of levensbedreigende ziekte, mensen die palliatief zijn of in de laatste fase van het leven bevindt.

Waarom is een cursus nodig?

Ouderen zijn een kwetsbare groep mensen. Veel ouderen gebruiken medicijnen. Je kunt te maken krijgen met aandoeningen als dementie, Parkinson, Huntington en allerlei andere lichamelijke en psychische klachten. Het is wenselijk om te leren waar je rekening mee moet houden en wat je kunt verwachten tijdens of na het geven van een massage. Je mag niet iedereen zomaar gaan masseren, het is belangrijk dat je weet wat je wel en niet veilig kunt doen. Als je de kennis en vaardigheden van deze cursus in huis hebt en verantwoord kunt toepassen, zul je merken dat dit uiterst dankbaar werk is waar je zelf ook veel voldoening uit zult halen.

Cursus zorgmassage

Deze cursus zorgmassage is heel geschikt voor zorgprofessionals zoals verpleegkundigen, artsen, verzorgenden en andere zorgmedewerkers. Ook voor masseurs en massagetherapeuten. Maar ook voor vrijwilligers in verpleeghuizen, hospices, ziekenhuizen, mantelzorgers, familie, naasten.

Bij deze cursus word je stap voor stap begeleid met als doel dat je op een verantwoorde en veilige manier zorgmassages kunt geven. De cursussen zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je nog geen ervaring met masseren hebt.

Met de zorgmassage richt je je op de fysieke- en emotionele behoeften van ouderen, maar ook van mensen die chronisch- of levensbedreigend ziek zijn of in de palliatieve fase zitten. De massage is bedoeld om ontspanning en verlichting van pijn te bieden. Een zorgmassage kan aan iedereen in elke omgeving worden gegeven en in elke fase van het leven worden toegepast. Het kan met de cliënt worden uitgevoerd in een rolstoel, ziekenhuisbed, gewoon bed, in een fauteuil of in een stoel.

Wat leer je tijdens de cursus

 • Welke producten heb je nodig tijdens de massage?
 • Geschikte massage oliën en etherische oliën.
 • Medische richtlijnen.
 • Wie kun je wel behandelen en wie niet?
 • Hoe maak je een intakeformulier, nazorgformulier en een verslag?
 • Hoe positioneer je je cliënt en jezelf het beste voor een behandeling op een stoel, in een ziekenhuisbed en op een gewoon bed?
 • Handmassage, voetmassage, hoofdmassage, gezichtsmassage, rug-, nek-, schoudermassage.

In de cursus voor de zorgprofessional, masseur en vrijwilliger zijn er extra aandachtspunten:

 • Het intakeformulier.
 • Het nazorgformulier/verslaglegging.
 • Medische richtlijnen.
 • Communicatie met patiënt en verzorgers.

Het is ook mogelijk om losse modules te volgen voor:

Handmassage, voetmassage, rug -, schouder- en nekmassage, hoofd- en gezichtsmassage. Mail ons voor informatie hiervoor.

Lesmateriaal

Je ontvangt bij aanvang van de cursus een inlogcode waarmee je kunt inloggen op onze site op het beveiligde gedeelte. Daar kun je al het lesmateriaal van de cursus zien zoals de reader, de lesplanning en de instructie video’s van alle praktijklessen

Certificaat

Na het volgen van deze cursus ontvang je het certificaat “Zorgmassage specialist”.

Kosten en inschrijven

De kosten voor de cursus zijn € 140,-. Neem een cursist mee en ontvang korting op je cursusgeld! Om in te schrijven voor deze cursus klik je op de groene button hieronder:

Cursus informatie

Naam: Zorgmassage
Aantal bijeenkomsten: 1 dag

Kosten:

140
Diploma: Na het volgen van deze cursus ontvang je het certificaat “Zorgmassage specialist”.
Locatie: Kayersdijk 39, 7332 AH Apeldoorn
Tijdstip: 09.30 - 16.00 uur

Startdatum:

dinsdag 18 januari 2022
Data bijeenkomsten:
dinsdag 18 januari 2022

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Foto Reviews 2 crop mobiel

Reviews van cursisten

Onlangs de opleiding sportmassage met succes afgerond, mede door de begeleiding van Peter en Martijn! Ik vond met name de relaxte en heldere, duidelijke manier van lesgeven erg prettig. De toegevoegde PowerPoint presentaties, met aanvulling van het lesmateriaal, hebben zeker tot een (letterlijk) geslaagd resultaat geleid! Dus voor mij is dit opleidingscentrum zeker een aanrader!

Remko - Opleiding sportmassage

Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Allereerst ontvang je na je inschrijving eerst een automatisch bericht dat je bent ingeschreven. Daarna ontvang je ook van ons opleidingscentrum nog een persoonlijk bericht dat we je op de deelnemerslijst hebben geplaatst. Daarna ontvang je 1 a 2 weken voordat de cursus begint een welkoms mail met alle informatie en hoe je kan betalen voor de cursus.

In principe niet. Alleen is de opleiding sportmassage best pittig dus als je moeite hebt met leren, en je zou deze opleiding willen doen, zou het verstandig zijn om even met ons te overleggen.

Onze cursussen zijn allen erkend en je krijgt van alle cursussen een certificaat. Van de opleidingen en Masteropleidingen ontvang je na je examen zelfs een bondsdiploma.

Ongeveer 2 weken voor de start van elke cursus/opleiding ontvang je een mail met informatie. Ook t.a.v. de betaling, dus die betaal je dan. Voor de grotere opleidingen sportmassage en wellnessmassage mag je in termijnen betalen. Overleg dat even met ons.

Vaak wel, maar overleg/bel zelf even met de belastingdienst hoe dit in jouw specifieke geval is.

We oefenen tijdens de cursus altijd op elkaar. Dus je hoeft in principe geen model mee te nemen. Soms zijn er situaties dat het zinvol is om toch een keer een model mee te nemen. Maar dat bespreekt de docent dan van tevoren af met de groep.

Ja dat is mogelijk. We kunnen elke cursus op maat maken en afstemmen op jouw wensen. Ook kunnen we een massagecursus op locatie (thuis of bij een bedrijf) komen geven. Overleg met ons voor de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Waarom kiezen voor
Massageopleiding Apeldoorn?

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's