Basiscursus voetreflexmassage

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's

Dit is een basiscursus voetreflexmassage en die geven we vaak op 3 zaterdagochtenden (staat aangegeven in het groene vlak bij cursus informatie). Met deze cursus leer je hoe je iemand een totale anti-stress behandeling kunt geven middels speciale massage drukpunten op de voeten.

Basiscursus voetreflexmassage

Het is een beginnerscursus zodat iedereen ongeacht het niveau mee kan doen. Aan het begin van de avond behandelen we een stukje theorie. Daarna wordt er veel praktijk geoefend op de massagetafels en de cursisten oefenen met en op elkaar. Zodoende leer je in 3 avonden (of 2 dagdelen) hoe je iemand op een juiste wijze een voetreflexmassage kunt geven. Tegelijkertijd kun je dan zelf ook ervaren hoe de massage aanvoelt en wat deze massage met je doet. Halverwege de avond is er een koffie/thee pauze met elkaar aan de grote tafel.

Wat leer je tijdens de cursus

 • Wat is voetreflexmassage en de theoretische achtergrondkennis.
 • Openingsgrepen voor losmaken van de voeten.
 • Allerlei verschillende voetreflexpunten/zones op de voet te behandelen gericht op ontspanningsgrepen en anti-stress grepen.
 • Instructie over je eigen houding.
 • Wat is stress.
 • Opbouw van de voetmassage verdeeld over 3 avonden.
 • Verzorgingsaspecten tijdens de massage.

Lesmateriaal

Je ontvangt bij aanvang van de cursus een inlogcode waarmee je kunt inloggen op onze site op het beveiligde gedeelte. Daar kun je al het lesmateriaal van de cursus zien zoals de cursusreader, de lesplanning en de instructievideo’s van alle praktijklessen.

Certificaat

Na het volgen van deze cursus ontvang je het certificaat basiscursus voetreflexmassage. Je kunt eventueel een vervolgcursus voetreflexmassage volgen indien hier belangstelling voor is.

Kosten en inschrijven

De kosten voor de cursus en de cursusdata staan in het groene kader rechts. Neem een cursist mee en ontvang 25 euro korting op je cursusgeld! Om in te schrijven voor deze cursus klik je op de groene button hieronder:

Cursus informatie

Naam: Basiscursus voetreflexmassage
Aantal bijeenkomsten: 3 ochtenden

Kosten:

245.00
Diploma: Na het volgen van deze cursus ontvang je het certificaat basiscursus voetreflexmassage.
Locatie: Kayersdijk 39, 7332 AH Apeldoorn
Tijdstip: 10.00-13.00 uur

Startdatum:

zaterdag 16 november 2024
Data bijeenkomsten:
zaterdag 16 november 2024
zaterdag 23 november 2024
zaterdag 30 november 2024

Cursus impressie

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Foto Reviews 2 crop mobiel

Reviews van cursisten

Onlangs de opleiding sportmassage met succes afgerond, mede door de begeleiding van Peter en Martijn! Ik vond met name de relaxte en heldere, duidelijke manier van lesgeven erg prettig. De toegevoegde PowerPoint presentaties, met aanvulling van het lesmateriaal, hebben zeker tot een (letterlijk) geslaagd resultaat geleid! Dus voor mij is dit opleidingscentrum zeker een aanrader!

Remko - Opleiding sportmassage

Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Allereerst ontvang je na je inschrijving eerst een automatisch bericht dat je bent ingeschreven. Daarna ontvang je ook van ons opleidingscentrum nog een persoonlijk bericht dat we je op de deelnemerslijst hebben geplaatst. Daarna ontvang je 1 a 2 weken voordat de cursus begint een welkoms mail met alle informatie en hoe je kan betalen voor de cursus.

In principe niet. Alleen is de opleiding sportmassage best pittig dus als je moeite hebt met leren, en je zou deze opleiding willen doen, zou het verstandig zijn om even met ons te overleggen.

Onze cursussen zijn allen erkend en je krijgt van alle cursussen een certificaat. Van de opleidingen en Masteropleidingen ontvang je na je examen zelfs een bondsdiploma.

Ongeveer 2 weken voor de start van elke cursus/opleiding ontvang je een mail met informatie. Ook t.a.v. de betaling, dus die betaal je dan. Voor de grotere opleidingen sportmassage en wellnessmassage mag je in termijnen betalen. Overleg dat even met ons.

Vaak wel, maar overleg/bel zelf even met de belastingdienst hoe dit in jouw specifieke geval is.

We oefenen tijdens de cursus altijd op elkaar. Dus je hoeft in principe geen model mee te nemen. Soms zijn er situaties dat het zinvol is om toch een keer een model mee te nemen. Maar dat bespreekt de docent dan van tevoren af met de groep.

Ja dat is mogelijk. We kunnen elke cursus op maat maken en afstemmen op jouw wensen. Ook kunnen we een massagecursus op locatie (thuis of bij een bedrijf) komen geven. Overleg met ons voor de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Waarom kiezen voor
Massageopleiding Apeldoorn?

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's