Rug- schouder- en nekmassage

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's

De cursus rug- schouder- en nekmassage is een mooie beginnerscursus om te leren masseren en duurt 2 avonden. Met deze korte, maar zeer leerzame basiscursus leer je al snel hoe je iemand een goede rugmassage geeft. En in de meeste gevallen vraagt men immers om een rugmassage. Dit is dus een mooie beginnerscursus en is je interesse gewekt, dan zijn er nog heel veel mogelijkheden om je verder te verdiepen in de wereld van massage.

Cursus rug-, schouder en nekmassage

Het is een beginnerscursus zodat iedereen ongeacht het niveau mee kan doen. Er wordt in deze cursus alleen praktijkles gegeven om de meeste gevraagde massage goed aan te leren. Als cursist oefen je met en op elkaar, wat op zich ook al erg leuk is. De cursus wordt erg gewaardeerd door onze cursisten omdat je veel leert in korte tijd. Daarnaast is de sfeer altijd erg gezellig om in te werken. Op de cursusavonden word je zelf ook nog eens gemasseerd, wat natuurlijk een leuke bijkomstigheid is.

Wat leer je tijdens de cursus

 • Eenvoudige anatomie van rug, schouder en nek.
 • Praktijkinformatie over hoe je werkt als masseur.
 • Heel veel mooie massagetechnieken voor de rug, schouder en nek
 • De opbouw van een rugmassage.
 • Verzorgingsaspecten tijdens de massage.
 • Instructie over eigen houding tijdens massage.

Lesmateriaal

Je ontvangt bij aanvang van de cursus een inlogcode waarmee je kunt inloggen op onze site op het beveiligde gedeelte, waar het lesmateriaal staat. Daar kun je al het lesmateriaal van de cursus zien zoals de cursusreader, de PowerPointpresentatie en de instructievideo’s van alle praktijklessen.

Certificaat

Na het volgen van deze cursus ontvang je het certificaat rug- schouder en nekmassage. Na deze cursus heb je nog heel veel mogelijkheden (cursussen) om je verder te verdiepen in de massage.

Kosten en inschrijven

De kosten voor de cursus en de cursusdata staan in het groene kader rechts. Neem een cursist mee en ontvang 20 euro korting op je cursusgeld! Om in te schrijven voor deze cursus klik je op de groene button hieronder:

Cursus informatie

Naam: Rug- schouder- en nekmassage
Aantal bijeenkomsten: 2 avonden

Kosten:

145
Diploma: Na het volgen van de cursus rug- schouder- en nekmassage ontvang je het certificaat rug- schouder- en nekmassage.
Locatie: Kayersdijk 39, 7332 AH Apeldoorn
Tijdstip: 19.00 - 22.00 uur

Startdatum:

woensdag 11 mei 2022
Data bijeenkomsten:
woensdag 11 mei 2022
woensdag 18 mei 2022

Cursus impressie

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Foto Reviews 2 crop mobiel

Reviews van cursisten

Onlangs de opleiding sportmassage met succes afgerond, mede door de begeleiding van Peter en Martijn! Ik vond met name de relaxte en heldere, duidelijke manier van lesgeven erg prettig. De toegevoegde PowerPoint presentaties, met aanvulling van het lesmateriaal, hebben zeker tot een (letterlijk) geslaagd resultaat geleid! Dus voor mij is dit opleidingscentrum zeker een aanrader!

Remko - Opleiding sportmassage

Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Allereerst ontvang je na je inschrijving eerst een automatisch bericht dat je bent ingeschreven. Daarna ontvang je ook van ons opleidingscentrum nog een persoonlijk bericht dat we je op de deelnemerslijst hebben geplaatst. Daarna ontvang je 1 a 2 weken voordat de cursus begint een welkoms mail met alle informatie en hoe je kan betalen voor de cursus.

In principe niet. Alleen is de opleiding sportmassage best pittig dus als je moeite hebt met leren, en je zou deze opleiding willen doen, zou het verstandig zijn om even met ons te overleggen.

Onze cursussen zijn allen erkend en je krijgt van alle cursussen een certificaat. Van de opleidingen en Masteropleidingen ontvang je na je examen zelfs een bondsdiploma.

Ongeveer 2 weken voor de start van elke cursus/opleiding ontvang je een mail met informatie. Ook t.a.v. de betaling, dus die betaal je dan. Voor de grotere opleidingen sportmassage en wellnessmassage mag je in termijnen betalen. Overleg dat even met ons.

Vaak wel, maar overleg/bel zelf even met de belastingdienst hoe dit in jouw specifieke geval is.

We oefenen tijdens de cursus altijd op elkaar. Dus je hoeft in principe geen model mee te nemen. Soms zijn er situaties dat het zinvol is om toch een keer een model mee te nemen. Maar dat bespreekt de docent dan van tevoren af met de groep.

Ja dat is mogelijk. We kunnen elke cursus op maat maken en afstemmen op jouw wensen. Ook kunnen we een massagecursus op locatie (thuis of bij een bedrijf) komen geven. Overleg met ons voor de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Waarom kiezen voor
Massageopleiding Apeldoorn?

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's