Opleiding wellnessmassage

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's

Wellnessmassage, een prachtige opleiding die we voor heel regio Zwolle, Apeldoorn, Arnhem, Amersfoort, Hengelo, Enschede etc. aanbieden. Na de opleiding wellnessmassage kunt u nog verder leren voor Massagetherapeut. Hieronder leest u alle informatie over de opleiding. Kijk goed in het groene blok of bij tapblad “agenda” wanneer de eerst volgende opleiding Wellnessmassage weer start. De opleiding bestaat uit 14 cursusavonden op de maandagavond.

Opleiding wellnessmassage

Heb je masseren altijd al leuk gevonden en zou je dat best meer willen doen? Of wil je van massage je (parttime)werk maken? Volg dan deze mooie opleiding om het masseren echt goed te leren. Na de opleiding Wellnessmassage mag je jezelf gediplomeerd wellnessmasseur noemen en kun je ermee aan de slag. Onder begeleiding van deskundige docenten leer je tijdens de opleiding de fijne kneepjes van het massage vak. Massageopleiding Apeldoorn geeft deze opleiding Wellnessmassage in het opleidingscentrum Apeldoorn. Een mooi groot en gezellig opleidingscentrum met aparte ruimte voor theorie en praktijk. De opleiding is een officiële bondsopleiding en wij zijn gecertificeerd om deze opleiding te geven. De bond neemt aan het eind van de opleiding het praktijkexamen af. Met de opleiding wellnessmassage heb je een mooie theoretische en praktische massageopleiding in handen. De theorie van het menselijk lichaam wordt ook besproken in de opleiding en is zeer boeiend. Je leert belangrijke zaken over de fysiologie en leert veel spieren kennen en waar ze lopen. De wellness branche is groeiend en daardoor is er voor de wellnessmasseur momenteel goede werkgelegenheid. Er is veel vraag naar masseurs bij o.a. de sportverenigingen, sauna’s en wellness-bedrijven. Ook kun je natuurlijk voor jezelf beginnen en behandelingen geven. Na de opleiding wellnessmassage kun je nog een “Master” doen voor MASSAGETHERAPEUT.

Tijdens de opleiding wordt je begeleid door ervaren en geaccrediteerde docenten. Veel aandacht wordt besteed aan de praktijk massage. Je leert alles over de klassieke massage in de opleiding. Ook zijn er theorielessen waarin de vakken anatomie en de fysiologie worden gegeven om meer te leren van het menselijk lichaam. Daarnaast wordt ook het vak theoriemassage gegeven, die het ontstaan en de geschiedenis behandelt en leert wat indicaties zijn en contra’-indicaties en andere zaken over de massage.

De opleiding wellnessmassage leidt op tot het bondsdiploma wellnessmasseur. Na het afronden van deze opleiding ben je in staat om te denken en te handelen als een volwaardig wellnessmasseur. Wil je gaan werken als masseur bij een sportvereniging of sportschool, in je eigen praktijk, in een saunacomplex of schoonheidssalon, dan is de opleiding wellnessmassage de juiste keuze! Dus lijkt je dit interessant, schrijf je dan nu in!

NB: Ook kan Massageopleiding Apeldoorn soms bemiddelen bij het zoeken naar een baan in de wellness branche. We werken samen met verschillende sauna- en wellnessresorts en sportverenigingen, zodat ook daar kansen liggen op een baan als wellnessmasseur. Op onze site hebben we ook een pagina met “vacatures”. Daar kun je ook eens bij kijken.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Massageopleiding Apeldoorn is een toonaangevend opleidingscentrum op het gebied van massageopleidingen. Zo hebben we de laatste jaren professionele powerpoint presentaties en instructievideo’s gemaakt van alle lessen. Deze staan op een beveiligd gedeelte van de site en zijn toegankelijk voor onze cursisten. Het is een heel mooi middel om ook thuis zowel de theorie als de praktijk goed te kunnen bekijken, te leren en te oefenen. Dit wordt erg gewaardeerd door onze cursisten. Daarnaast biedt Massageopleiding Apeldoorn ook vele andere massagecursussen aan. Zo is er een korte basisopleiding en vervolgopleiding klassieke massage en een cursus Thaise massage, hotstonemassage, stoelmassage e.a.  Naast de cursussen kun je ook bij ons terecht voor massagebehandelingen. Tevens wordt er cursus gegeven in klassieke taping en medical taping. De cursussen, workshops en behandelingen van Massageopleiding Apeldoorn kenmerken zich door een goede kwaliteit voor een betaalbare prijs.

 • Onze kennis en kunde die wordt elk jaar bijgehouden door collegiaal overleg en deelname aan bijscholingen en/of studiedagen. Hedendaagse ontwikkelingen worden door ons nauwgezet gevolgd zodat onze cursussen inhoudelijk aan de laatste eisen blijven voldoen.
 • De docenten geven zelf ook nog behandelingen zodat zij weten wat er speelt in de praktijk en ervaring ontwikkelen.
 • Onze docenten staan altijd klaar voor de cursisten. Zij zijn bereid en gemotiveerd om de cursisten te helpen (slagen).
 • Onze docenten beschikken over ruime professionele ervaring op hun vakgebied en hebben jarenlange ervaring in het geven van deze cursussen.
 • Dit blijkt ook uit het hoge slagingspercentage (95%) van onze cursisten, waar we uiteraard heel trots op zijn. De laatste 3 jaar kennen we zelfs 100% geslaagden!

De vakken van de opleiding wellnessmassage

 • Anatomie van het menselijk lichaam.
 • Fysiologie van het menselijk lichaam.
 • Theorie van de massage.
 • Praktijk wellnessmassage, allelei massagetechnieken en de methodiek
 • Anamnese leren met de cliënt.
 • Massagehygiëne en verzorging cliënt.
 • Voorbereiding op het eindexamen wellnessmassage d.m.v. casus opdrachten.

Hoe zien de cursusavonden eruit

 • Van 19.00 tot 20.00 uur: theorie o.a. via PowerPoint lessen, daarna even koffiepauze.
 • Van 20.15 tot 22.00 uur: praktijkinstructie en met elkaar oefenen van de massagetechnieken

Lesmateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit de 1 grote studiemap wellnessmassage, uitgegeven door de bond. Je hoeft dus geen extra lesboeken aan te schaffen. In deze map staat de gehele theorie en praktijk van de opleiding.

Verder proberen we zoveel mogelijk informatie met de cursist te delen door alle relevante informatie op onze site te plaatsen. Dit staat op een beveiligd gedeelte waar alleen de cursist toegang tot heeft.

Zo staat de hele studiehandleiding op de site, zodat je dat altijd rustig kunt bekijken. Deze studiehandleiding is een mooie handleiding met informatie over de gehele opleiding wellnessmassge. Zo staat er duidelijke informatie in hoe het examen is geregeld, maar ook staan er studie tips, studie vragen en oefentoetsen in als hulp bij het leren van de theorie stof. Ook staan alle theorielessen in PP-presentaties op de site en als cursist heb je toegang tot deze PP-presentaties. Zo heb je samenvattingen en uitleg over de belangrijkste zaken van de theorie. Een fijn hulpmiddel bij het leren.

Bijzonder mooi is, dat we alle praktijklessen ook op instructievideo’s op onze site hebben staan. Deze instructievideo’s laten op mooie rustige wijze alle technieken zien van de massages. Dit is een prachtig hulpmiddel om de technieken goed aan te leren en in de vingers te krijgen. Als cursist krijg je dus ook toegang tot deze beveiligde zone van de site. Vanzelfsprekend bieden ook de docenten studieondersteuning waar ze kunnen.

Een vooropleiding is niet noodzakelijk

Om de opleiding wellnessmassage te volgen bij Massageopleiding Apeldoorn is een vooropleiding niet noodzakelijk. Iedereen kan deelnemen aan deze massageopleiding. Deze opleiding zit ongeveer op het niveau van MBO 3. Alles wat je moet weten, is in het lesmateriaal/lesboeken opgenomen. Dit is duidelijk en men kan het goed bestuderen. De 3 toetsen gaan ook echt over de leerstof die de docent geeft en die in het lesboek staan. Bij de ervaren docenten kun je terecht voor de begeleiding van huiswerk en aanvullende vragen over de opleiding. Een studielast is moeilijk aan te geven, maar naast de cursusavond zal het ongeveer 2 uur per week zijn.

Examen

Volgt je de opleiding wellnessmassage, dan wordt het landelijke praktijkexamen afgenomen door de bond. Dit praktijkexamen vindt plaats op ons eigen opleidingscentrum. Slaag je voor het praktijkexamen, dan ontvangt je het officiële bondsdiploma wellnessmassage.

Om praktijkexamen wellnessmassage te mogen doen moet de cursist in het bezit zijn van een geldig AED en Reanimatie licentie. Als je die nog niet hebt, dan kun je deze licentie bij ons halen. Wij geven namelijk elke kwartaal deze workshop, die 1 avond duurt. Informatie over deze workshop kun je lezen op onze site bij cursussen. Als cursist wellnessmassage ontvang je voor de workshop AED/reanimatie een behoorlijke korting.

Het schriftelijk theorie-examen wellnessmassage wordt afgenomen door de cursusdocenten zelf. De theoretische leerstof is opgedeeld in 3 modulen (anatomie, fysiologie, th. massage), die elk afzonderlijk worden afgesloten met een toets. Alle 3 de toetsen moeten uiteindelijk behaald zijn. De toetsen worden dus verspreid over de opleiding afgenomen. Wanneer je de gehele theorie hebt gehaald, mag je het praktijkexamen doen. Dat is dus de laatste fase van de opleiding. Meer informatie over het praktijkexamen ontvang je op de cursus.

Opleidingskosten

 • Opleidingskosten €845,-  (overmaken 2 weken voor de cursus start).
 • Examen kosten €135,-    (4 weken voor het praktijkexamen plaats vindt).
 • Lesmateriaal €95,-     (lesboek, massageolie, DLO, massagematerialen enz).

Het is ook mogelijk om de cursus in 2 termijnen te betalen als je dat graag wilt. Overleg je even met ons hierover.
De eerste termijn dient voor aanvang van de cursus betaald te zijn, de 2e termijn halverwege de opleiding.

Ontvang een deel van je studiekosten terug!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep bij de belasting aftrekken als onkosten. Ben je benieuwd of je hiervoor in aanmerking komt, informeer er dan even naar bij de Belastingdienst.

Kosten en inschrijven

Als je 3 maanden vóór de startdatum al inschrijft voor de opleiding welnessmassage dan ontvang je €50,- korting op het cursusgeld. Wacht niet te lang en meldt je dus snel aan voor deze leuke en leerzame opleiding.

Opleidings informatie

Naam: Opleiding welnessmassage
Aantal bijeenkomsten: 14 avonden

Kosten:

875
Diploma: Na afronden van de opleiding ontvang je het officiële diploma wellnessmassage.
Locatie: Kayersdijk 39, 7332 AH Apeldoorn
Tijdstip: 19.00 - 22.00 uur

Startdatum:

maandag 9 september 2024
Data bijeenkomsten:
maandag 2 september 2024
maandag 9 september 2024
maandag 16 september 2024
maandag 23 september 2024
maandag 30 september 2024
maandag 7 oktober 2024
maandag 14 oktober 2024
maandag 21 oktober 2024
maandag 28 oktober 2024
maandag 4 november 2024
maandag 11 november 2024
maandag 18 november 2024

Startdatum

maandag 22 januari 2024
Data bijeenkomsten
maandag 22 januari 2024
maandag 29 januari 2024
maandag 5 februari 2024
maandag 12 februari 2024
maandag 19 februari 2024
maandag 26 februari 2024
maandag 4 maart 2024
maandag 11 maart 2024
maandag 18 maart 2024
maandag 25 maart 2024
maandag 8 april 2024
maandag 15 april 2024
maandag 22 april 2024
maandag 29 april 2024

Cursus impressie

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Foto Reviews 2 crop mobiel

Reviews van cursisten

Onlangs de opleiding sportmassage met succes afgerond, mede door de begeleiding van Peter en Martijn! Ik vond met name de relaxte en heldere, duidelijke manier van lesgeven erg prettig. De toegevoegde PowerPoint presentaties, met aanvulling van het lesmateriaal, hebben zeker tot een (letterlijk) geslaagd resultaat geleid! Dus voor mij is dit opleidingscentrum zeker een aanrader!

Remko - Opleiding sportmassage

Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Allereerst ontvang je na je inschrijving eerst een automatisch bericht dat je bent ingeschreven. Daarna ontvang je ook van ons opleidingscentrum nog een persoonlijk bericht dat we je op de deelnemerslijst hebben geplaatst. Daarna ontvang je 1 a 2 weken voordat de cursus begint een welkoms mail met alle informatie en hoe je kan betalen voor de cursus.

In principe niet. Alleen is de opleiding sportmassage best pittig dus als je moeite hebt met leren, en je zou deze opleiding willen doen, zou het verstandig zijn om even met ons te overleggen.

Onze cursussen zijn allen erkend en je krijgt van alle cursussen een certificaat. Van de opleidingen en Masteropleidingen ontvang je na je examen zelfs een bondsdiploma.

Ongeveer 2 weken voor de start van elke cursus/opleiding ontvang je een mail met informatie. Ook t.a.v. de betaling, dus die betaal je dan. Voor de grotere opleidingen sportmassage en wellnessmassage mag je in termijnen betalen. Overleg dat even met ons.

Vaak wel, maar overleg/bel zelf even met de belastingdienst hoe dit in jouw specifieke geval is.

We oefenen tijdens de cursus altijd op elkaar. Dus je hoeft in principe geen model mee te nemen. Soms zijn er situaties dat het zinvol is om toch een keer een model mee te nemen. Maar dat bespreekt de docent dan van tevoren af met de groep.

Ja dat is mogelijk. We kunnen elke cursus op maat maken en afstemmen op jouw wensen. Ook kunnen we een massagecursus op locatie (thuis of bij een bedrijf) komen geven. Overleg met ons voor de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Waarom kiezen voor
Massageopleiding Apeldoorn?

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's