Opleiding sportmassage

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's

Massageopleiding Apeldoorn organiseert elk 1/2 jaar de opleiding sportmassage in Apeldoorn. Wij zijn een erkend opleidingsinstituut, die de hele opleiding tot sportmasseur verzorgd tot het erkende bondsdiploma. De opleiding bestaat uit boeiende lessen theorie over het menselijk lichaam en veel praktijklessen massage en sportverzorging.

Opleiding sportmassage

Sportmassage is een prachtig vak en ook de theorie van het menselijk lichaam is zeer boeiend. In de sportmassage is er momenteel ook goede werkgelegenheid. Er is veel vraag naar sportmasseurs bij o.a. de sportverenigingen, sportclubs, maar ook wellnessbedrijven. Natuurlijk kun je ook iets voor jezelf beginnen en behandelingen thuis geven. Tijdens de opleiding sportmassage wordt je begeleid door ervaren en geaccrediteerde docenten. Veel aandacht wordt besteed aan de lessen anatomie, fysiologie, massage en tapen maar ook aan blessurepreventie en het voorkomen van klachten. Tijdens de cursusavonden wordt er eerst een uur theorie gegeven en na de pauze is er praktijkinstructie. In de praktijklessen leer je om goed te masseren en leer je bandages en tapings aan te brengen om straks sporters of andere cliënten te helpen. Na het afronden van deze opleiding ben je in staat om te denken en handelen als een volwaardig sportmasseur. Wil je gaan werken als masseur bij een sportvereniging of sportschool, in je eigen praktijk, in een saunacomplex of schoonheidssalon, dan is de opleiding sportmassage de juiste keuze! Dus schrijf je snel in.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Massageopleiding Apeldoorn is een toonaangevende leerpraktijk op het gebied van massageopleidingen. Behalve de opleiding sportmassage is er ook de opleiding wellnessmassage.  Daarnaast biedt Massageopleiding Apeldoorn ook vele andere massagecursussen aan. Zo is er een basisopleiding en vervolgopleiding klassieke massage en ook een cursus oosterse massage en nog enkele korte specifieke cursussen. Naast de cursussen kun je ook bij ons terecht voor massagebehandelingen. Ook wordt er cursus gegeven in klassieke taping en medical taping. De cursussen van Massageopleiding Apeldoorn kenmerken zich door een goede onderwijskwaliteit voor een betaalbare prijs.

 • Onze kennis en kunde die wordt elk jaar bijgehouden door collegiaal overleg en door deelname aan bijscholingen of cursussen. Hedendaagse ontwikkelingen worden door ons nauwgezet gevolgd, zodat onze cursussen inhoudelijk aan de laatste eisen blijven voldoen.
 • Ook geven al onze docenten nog steeds behandelingen zodat zij zelf ook bijblijven met eigen vaardigheid en kennis.
 • Onze docenten staan altijd klaar voor de cursisten. Zij zijn bereid en gemotiveerd om de cursisten te helpen (slagen).
 • Onze docenten beschikken over ruime professionele ervaring op hun vakgebied en hebben jarenlange ervaring in het geven van deze cursussen.
 • Dit blijkt ook uit het hoge slagingspercentage (95%) van onze cursisten, waar we uiteraard heel trots op zijn.

De vakken van de opleiding sportmassage

 • Anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam.
 • Theorie van de sportmassage.
 • Praktijk van de sportmassage, alle massagetechnieken.
 • Anamnese, inspectie en opstellen behandelplan.
 • Functietesten uitvoeren.
 • Eerste Hulp bij sportongelukken.
 • Sporthygiëne.
 • Tapen en bandageren.
 • Voorbereiding eindexamen sportmassage d.m.v. casus opdrachten.

Hoe zien de cursusavonden eruit

 • Van 19.00 tot 20.15 uur: theorie  o.a. via PowerPoint lessen.
 • Van 20.15 tot 22.15 uur: praktijkinstructie en oefenen met massage, tapen, verzorging, functietesten enzovoort.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit de twee grote studiemappen sportmassage, één lesmap theorie en één lesmap praktijk. Je hoeft dus geen extra lesboeken aan te schaffen.

Verder proberen we zoveel mogelijk informatie met de cursist te delen door alle relevante informatie op onze site te plaatsen. Dit staat op een beveiligd gedeelte waar alleen de cursist toegang tot heeft. Zo staat de hele studiehandleiding op de site zodat je dat altijd rustig kunt bekijken. Deze studiehandleiding is een mooie handleiding met informatie over de gehele opleiding sportmassge. Zo staat er duidelijke informatie in hoe het examen is geregeld, maar ook staan er studie tips, studie vragen en oefentoesten in als hulp bij het leren van de theorie. Ook staan alle theorielessen in PP-presentaties op onze site. Als cursist heb je dan toegang tot deze mooie PP-presentaties. Zo heb je samenvattingen en uitleg over de belangrijkste zaken van de theorie. Een fijn hulpmiddel bij het leren.

Bijzonder mooi is wel, dat we alle praktijklessen ook als instructievideo’s op onze site hebben staan. Deze instructievideo’s laten op mooie rustige wijze alle technieken zien van de massages, de tapings en de functietesten. Dit is een prachtig hulpmiddel om de technieken goed aan te leren en in de vingers te krijgen. Als cursist krijg je dus ook toegang tot deze beveiligde zone van de site.

Vanzelfsprekend bieden ook de docenten studieondersteuning waar ze kunnen.

Een vooropleiding is niet noodzakelijk

Om de opleiding sportmassage te volgen bij Massageopleiding Apeldoorn is een vooropleiding niet noodzakelijk. Iedereen kan deelnemen hoewel de theorie best pittig is met veel latijnse namen van spieren. Deze opleiding zit ongeveer op het niveau van MBO 4. Alles wat je moet weten, is in het lesmateriaal/lesboeken opgenomen. Dit is duidelijk en men kan het goed bestuderen. De toetsen gaan ook echt over de leerstof die de docent geeft en die in het lesboek staan. Bij de ervaren docenten kun je terecht voor de begeleiding van huiswerk en aanvullende vragen over de opleiding. Een studielast is moeilijk aan te geven, maar naast de cursusavond zal het ongeveer 4 uur per week zijn.

Examen

Volg je de opleiding sportmassage, dan heb je 2 praktijkexamens. Het eerste examen is het praktijkexamen massage. Examinatoren van de bond komen dan op het opleidingscentrum en nemen het examen massage af. Dit is meestal in januari. Het 2e praktijkexamen is het examen sportverzorging (met o.a. functietesten en tapen) en vindt doorgaans plaats in juni.

De kosten voor beide praktijkexamens samen zijn 195,- euro.

Daarnaast dient in je het bezit te zijn van een geldig reanimatiecertificaat, dat kun je behalen op één van de cursusavonden tijdens de opleiding (kan elk kwartaal). Slaag je voor het praktijkexamen massage en verzorging en heb je alle toetsen voldoende behaald, dan ontvang je het officiële bondsdiploma sportmassage.

Het schriftelijk theorie-examen Sportmassage wordt afgenomen tijdens de cursus door de docenten zelf. Dit gebeurt in de vorm van 10 toetsen. De theoretische leerstof is namelijk opgedeeld in 10 modulen die elk afzonderlijk worden afgesloten met een toets. Alle 10 toetsen moeten uiteindelijk voldoende behaald zijn. Voor elke toets mag u maximaal 2 herkansingen doen. De toetsen worden verspreid over de opleiding afgenomen van september tot juni. Wanneer je de gehele theorie hebt behaald, mag je het laatste landelijke praktijkexamen (sportverzorging) doen. Dat is dus de laatste fase van de opleiding. Meer informatie over het praktijkexamen ontvangt je op de cursus en wordt toegelicht in de studiehandleiding.

Opleidingskosten

 • Opleidingskosten          € 1450,-
 • Lesmateriaal theorie:   €   80,-    (1 grote lesmap + dig.PP)
 • Lesmateriaal praktijk   €   95,-    (mass.olie, ehbotas, taperollen en DLO)

Ontvang een deel van je studiekosten terug!

Het is mogelijk om het cursusgeld in 2 termijnen te betalen. De eerste termijn dient voor aanvang van de cursus betaald te zijn, de 2e termijn voor het 1e examen.

Inschrijven

Als je 3 maand van tevoren inschrijft voor de opleiding sportmassage dan ontvangt je € 50,- korting op het cursusgeld. Wacht niet te lang en meldt je snel aan voor deze leuke en leerzame opleiding.

Opleidings informatie

Naam: Opleiding sportmassage
Aantal bijeenkomsten: 30 avonden

Kosten:

1450
Diploma: Na afronden van de opleiding ontvang je het officiële diploma sportmassage.
Locatie: Kayersdijk 39, 7332 AH Apeldoorn
Tijdstip: 19.00 - 22.15 uur

Startdatum:

donderdag 12 september 2024
Data bijeenkomsten:
donderdag 12 september 2024
donderdag 19 september 2024
donderdag 26 september 2024
donderdag 3 oktober 2024
donderdag 10 oktober 2024
donderdag 17 oktober 2024
donderdag 24 oktober 2024
donderdag 31 oktober 2024
donderdag 7 november 2024
donderdag 14 november 2024
donderdag 21 november 2024
donderdag 28 november 2024
donderdag 12 december 2024
donderdag 19 december 2024
donderdag 9 januari 2025

Startdatum

donderdag 25 januari 2024
Data bijeenkomsten
donderdag 25 januari 2024
donderdag 1 februari 2024
donderdag 8 februari 2024
donderdag 15 februari 2024
donderdag 22 februari 2024
donderdag 29 februari 2024
donderdag 7 maart 2024
donderdag 14 maart 2024
donderdag 21 maart 2024
donderdag 28 maart 2024
donderdag 4 april 2024
donderdag 11 april 2024
donderdag 18 april 2024
donderdag 25 april 2024
donderdag 2 mei 2024
donderdag 16 mei 2024

Cursus impressie

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Foto Reviews 2 crop mobiel

Reviews van cursisten

Onlangs de opleiding sportmassage met succes afgerond, mede door de begeleiding van Peter en Martijn! Ik vond met name de relaxte en heldere, duidelijke manier van lesgeven erg prettig. De toegevoegde PowerPoint presentaties, met aanvulling van het lesmateriaal, hebben zeker tot een (letterlijk) geslaagd resultaat geleid! Dus voor mij is dit opleidingscentrum zeker een aanrader!

Remko - Opleiding sportmassage

Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Allereerst ontvang je na je inschrijving eerst een automatisch bericht dat je bent ingeschreven. Daarna ontvang je ook van ons opleidingscentrum nog een persoonlijk bericht dat we je op de deelnemerslijst hebben geplaatst. Daarna ontvang je 1 a 2 weken voordat de cursus begint een welkoms mail met alle informatie en hoe je kan betalen voor de cursus.

In principe niet. Alleen is de opleiding sportmassage best pittig dus als je moeite hebt met leren, en je zou deze opleiding willen doen, zou het verstandig zijn om even met ons te overleggen.

Onze cursussen zijn allen erkend en je krijgt van alle cursussen een certificaat. Van de opleidingen en Masteropleidingen ontvang je na je examen zelfs een bondsdiploma.

Ongeveer 2 weken voor de start van elke cursus/opleiding ontvang je een mail met informatie. Ook t.a.v. de betaling, dus die betaal je dan. Voor de grotere opleidingen sportmassage en wellnessmassage mag je in termijnen betalen. Overleg dat even met ons.

Vaak wel, maar overleg/bel zelf even met de belastingdienst hoe dit in jouw specifieke geval is.

We oefenen tijdens de cursus altijd op elkaar. Dus je hoeft in principe geen model mee te nemen. Soms zijn er situaties dat het zinvol is om toch een keer een model mee te nemen. Maar dat bespreekt de docent dan van tevoren af met de groep.

Ja dat is mogelijk. We kunnen elke cursus op maat maken en afstemmen op jouw wensen. Ook kunnen we een massagecursus op locatie (thuis of bij een bedrijf) komen geven. Overleg met ons voor de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Waarom kiezen voor
Massageopleiding Apeldoorn?

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's