Ontspanningsmassage (basis)

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's

Dit is de basiscursus ontspanningsmassage en duurt 6 avonden. Met deze leuke en leerzame basiscursus heb je een mooie en praktische massageopleiding in handen.

Basiscursus ontspanningsmassage

Het is een beginnerscursus zodat iedereen ongeacht het niveau mee kan doen. Er wordt veel praktijk massage geoefend op mooie massagetafels en cursisten oefenen met en op elkaar. Zodoende leer je goed in 6 avonden, hoe je iemand op een goede en juiste wijze moet masseren en wat je wel en niet moet doen bij een ontspanningsmassage. De cursus wordt hooggewaardeerd door onze cursisten omdat ze veel leren en de sfeer altijd erg goed is. En op de cursusavonden word je ook nog eens zelf gemasseerd, wat natuurlijk ook heerlijk ontspannen is.

Wat leer je tijdens de cursus

 • Eenvoudige anatomie van het lichaam.
 • Theorie- en praktijkinformatie over het handelen als masseur.
 • Allerlei massagetechnieken zoals: vele effleurages,  lengte, circulair en dwars, enkele petrisages, huidtechnieken etc.
 • Ontspanningstechnieken en opbouw massage.
 • Professioneel omgaan met de klant.
 • Verzorgingsaspecten tijdens de massage.
 • Instructie over eigen houding tijdens massage.

Lesmateriaal

Je ontvangt bij aanvang van de cursus een inlogcode waarmee je kunt inloggen op onze site op het beveiligde gedeelte. Daar kun je al het lesmateriaal van de cursus zien zoals de cursusreader, de lesplanning en de instructievideo’s van alle praktijklessen.

Certificaat

Na het volgen van deze cursus ontvang je het certificaat ontspanningsmassage (basis). Na de basiscursus kun je nog de vervolgcursus doen van 7 avonden. Deze wordt afgesloten met een praktijkexamen. Bij voldoende resultaat ontvang je het diploma ontspanningsmassage. Je kunt ook de korte specialisatiecursussen of losse workshops ter aanvulling volgen.

Kosten en inschrijven

De kosten voor  de cursus staan in het groene vlak rechts. Neem een cursist mee en ontvang €25,- korting op je cursusgeld! Om in te schrijven voor deze cursus klik je op de groene button hieronder:

Cursus informatie

Naam: Ontspanningsmassage (basis)
Aantal bijeenkomsten: 6 avonden

Kosten:

295
Diploma: Na het volgen van deze cursus ontvang je het certificaat ontspanningsmassage (basis).
Locatie: Kayersdijk 39, 7332 AH Apeldoorn
Tijdstip: 19.00 - 21.45 uur

Startdatum:

dinsdag 27 februari 2024
Data bijeenkomsten:
dinsdag 27 februari 2024
dinsdag 5 maart 2024
dinsdag 12 maart 2024
dinsdag 19 maart 2024
dinsdag 26 maart 2024
dinsdag 2 april 2024
dinsdag 9 april 2024

Startdatum

dinsdag 10 september 2024
Data bijeenkomsten
dinsdag 10 september 2024
dinsdag 17 september 2024
dinsdag 24 september 2024
dinsdag 1 oktober 2024
dinsdag 8 oktober 2024
dinsdag 15 oktober 2024

Cursus impressie

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Foto Reviews 2 crop mobiel

Reviews van cursisten

Onlangs de opleiding sportmassage met succes afgerond, mede door de begeleiding van Peter en Martijn! Ik vond met name de relaxte en heldere, duidelijke manier van lesgeven erg prettig. De toegevoegde PowerPoint presentaties, met aanvulling van het lesmateriaal, hebben zeker tot een (letterlijk) geslaagd resultaat geleid! Dus voor mij is dit opleidingscentrum zeker een aanrader!

Remko - Opleiding sportmassage

Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Allereerst ontvang je na je inschrijving eerst een automatisch bericht dat je bent ingeschreven. Daarna ontvang je ook van ons opleidingscentrum nog een persoonlijk bericht dat we je op de deelnemerslijst hebben geplaatst. Daarna ontvang je 1 a 2 weken voordat de cursus begint een welkoms mail met alle informatie en hoe je kan betalen voor de cursus.

In principe niet. Alleen is de opleiding sportmassage best pittig dus als je moeite hebt met leren, en je zou deze opleiding willen doen, zou het verstandig zijn om even met ons te overleggen.

Onze cursussen zijn allen erkend en je krijgt van alle cursussen een certificaat. Van de opleidingen en Masteropleidingen ontvang je na je examen zelfs een bondsdiploma.

Ongeveer 2 weken voor de start van elke cursus/opleiding ontvang je een mail met informatie. Ook t.a.v. de betaling, dus die betaal je dan. Voor de grotere opleidingen sportmassage en wellnessmassage mag je in termijnen betalen. Overleg dat even met ons.

Vaak wel, maar overleg/bel zelf even met de belastingdienst hoe dit in jouw specifieke geval is.

We oefenen tijdens de cursus altijd op elkaar. Dus je hoeft in principe geen model mee te nemen. Soms zijn er situaties dat het zinvol is om toch een keer een model mee te nemen. Maar dat bespreekt de docent dan van tevoren af met de groep.

Ja dat is mogelijk. We kunnen elke cursus op maat maken en afstemmen op jouw wensen. Ook kunnen we een massagecursus op locatie (thuis of bij een bedrijf) komen geven. Overleg met ons voor de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Waarom kiezen voor
Massageopleiding Apeldoorn?

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's