Online opleiding wellnessmassage

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's

Nieuw dit jaar:   opleiding wellnessmassage  ONLINE !

Deze nieuwe opzet is vooral bedoelt voor mensen die niet elke (maandag)avond op cursus kunnen komen en graag zelf thuis zoveel mogelijk willen leren. En daarnaast kun je zelf je studietempo bepalen en je examendatum erg wat prettig is.

Online opleiding wellnessmassage

Hoe kun je nu goed wellnessmasseur worden in een online opleiding.

Dat werkt zo: je krijgt een hele mooie en duidelijke lesmap waar alle theorie en praktijk in staat die je moet leren. Dit kun je thuis in je eigen tempo goed doen. De praktijk (alle massagetechnieken) worden in de lesmap met heel veel foto´s in beeld gebracht. De theorie leer je uit het lesboek, waarbij de Powerpoint presentaties van de lessen je goed kunnen helpen om de theorie goed onder de knie te krijgen.

Daarnaast zijn er van alle massages goede, duidelijke instructiefilms zodat je die kunt bekijken en ook kunt oefenen. Als je een massagemodel hebt kun je aan de slag om te oefenen. Je doet je laptop aan en logt in met je account op onze website en speelt een instructiefilm af, die je tegelijk oefent op je model. Zo kun je toch de technieken op de juiste manier aanleren.

Daarbij zijn er ook 3 praktijkdagen (zaterdagochtend of een avond) waarop je praktijkles krijgt van een ervaren docent. Zo kun je kijken of je de technieken op de goede manier uitvoert en wordt je gecoacht door de docent. Op de terugkom dagen moet je ook een toets doen. In totaal zijn er 3 theorietoetsen.

Massageopleiding Apeldoorn geeft de opleiding wellnessmassage in het opleidingscentrum Apeldoorn. Een mooi groot en gezellig opleidingscentrum met aparte ruimte voor theorie en praktijk. De opleiding is een officiële bondsopleiding en wij zijn gecertificeerd om deze opleiding te geven. De examencommissie van de Nederlandse massagebond neemt aan het eind van de opleiding het praktijkexamen af.

Het theorie examen wordt d.m.v. 3 theorie toetsen afgenomen op de 3 praktijkdagen. Voor elke toets moet je minimaal een 5,5 halen om te slagen.

De opleiding welnessmassage leidt op tot het bondsdiploma wellnessmasseur. Na het afronden van deze opleiding bent u in staat om te denken en handelen als een volwaardig wellnessmasseur. Wil je gaan werken als masseur bij een sportvereniging of sportschool, in je eigen praktijk, in een saunacomplex of schoonheidssalon, dan is de opleiding wellnessmassage de juiste keuze! Dus lijkt je dit interessant, schrijf je dan nu in!

NB: Ook kan Massageopleiding Apeldoorn soms bemiddelen bij het zoeken naar een baan in de wellnessbranche of kent vacatures. We werken samen met verschillende sauna- en wellnessresorts en sportverenigingen, zodat ook daar kansen liggen op een baan als wellnessmasseur. Op onze site hebben we ook een pagina met “vacatures”. Daar kun je ook bij kijken.

De vakken van de opleiding wellnessmassage

 • Anatomie van het menselijk lichaam.
 • Fysiologie van het menselijk lichaam.
 • Theorie van de massage.
 • Praktijk wellnessmassage, allelei massagetechnieken en de methodiek
 • Anamnese met de cliënt.
 • Massagehygiëne en verzorging cliënt.
 • Voorbereiding op het eindexamen wellnessmassage d.m.v. casus opdrachten.

Hoe zien de praktijkdagen eruit

Er zijn voor de online-opleiding enkele vaste cursusavonden. Deze praktijkdata staan genoemd in het groene vak rechts in deze pagina.

Op de praktijkdagen sluit je meestal een toets af. Vaak samen met het toetsmoment van de groep. Na de toets ga je aan de slag met de massagetechnieken. De docent zal dan veel instructie geven waarna de cursisten gaan oefenen. De docent coacht je hierbij en leert je om de technieken te verbeteren die je thuis al veel hebt geoefend met behulp van de videoinstructiefilms..

Lesmateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit de 1 grote lesmap wellnessmassage. Je hoeft dus geen extra lesboeken aan te schaffen. In deze map staat de gehele theorie en praktijk van de opleiding.

Naast de duidelijke lesmap staat er veel lesmateriaal online op onze site. Dit is alleen beschikbaar voor cursisten die een account van ons ontvangen.

Zo staat de hele studiehandleiding op de site,  met informatie over de gehele opleiding wellnessmassge. Zo staat er duidelijke informatie in hoe het examen is geregeld, maar ook staan er studie tips, studie vragen en oefentoetsen in als hulpmiddel bij het leren van de theorie stof. Ook staan alle theorielessen in PP-presentaties op de site.

Bijzonder mooi is, dat we alle praktijklessen ook op instructievideo’s op onze site hebben staan. Deze instructievideo’s laten op mooie rustige wijze alle technieken zien van de massages. Met behulp van deze video’s kun je dus online ook de praktijk goed leren.

Studielast en vooropleiding

Om de opleiding wellnessmassage te volgen bij Massageopleiding Apeldoorn is een vooropleiding niet noodzakelijk. Iedereen kan deelnemen aan deze massageopleiding. De opleiding wellnessmassage zit ongeveer op het niveau van MBO 3.  Een studielast is moeilijk aan te geven, omdat de één sneller leert dan de ander, maar zal gemiddeld genomen ongeveer 4 uur per week zijn voor zowel praktijk als theorie.

Examen

Het praktijkexamen voor de opleiding wellnessmassage, wordt afgenomen door de Nederlandse massagebond. Dit praktijkexamen vindt wel plaats op ons eigen opleidingscentrum. Slaag je voor het praktijkexamen, dan ontvangt je het officiële bondsdiploma WELLNESSMASSAGE.

Om praktijkexamen wellnessmassage te mogen doen moet de cursist in het bezit zijn van een geldig AED en Reanimatie licentie. Als je die nog niet hebt, dan kun je deze licentie bij ons halen. Wij geven namelijk elke kwartaal deze workshop, die 1 avond duurt. Informatie over deze workshop kun je lezen op onze site bij cursus AED. Als cursist wellnessmassage ontvang je voor de workshop AED/reanimatie een behoorlijke korting.

Het schriftelijk theorie-examen wellnessmassage wordt afgenomen tijdens de praktijkdagen. De theoretische leerstof is opgedeeld in 3 modulen (anatomie, fysiologie en theorie massage), die elk afzonderlijk worden afgesloten met een toets. Alle 3 de toetsen moeten uiteindelijk behaald zijn. De toetsen worden dus verspreid over de opleiding afgenomen. Wanneer je de gehele theorie hebt gehaald, mag je praktijkexamen doen. Dat is dus de laatste fase van de opleiding. Meer informatie over het praktijkexamen ontvang je op de cursus.

Opleidingskosten

 • Opleidingskosten €675,-  (overmaken 2 weken voor de cursus start).
 • Examen kosten €125,-    (4 weken voor het praktijkexamen plaats vindt).
 • Lesmateriaal €95,-     (lesboek, massageolie, DLO, massagematerialen enz).

Het is ook mogelijk om de cursus in 2 termijnen te betalen als je dat graag wilt. Overleg dit dan even met ons.
De eerste termijn dient voor aanvang van de cursus betaald te zijn, de 2e termijn halverwege de opleiding.

Kosten en inschrijven

Als je 3 maanden vóór de startdatum al inschrijft voor de opleiding welnessmassage dan ontvang je €50,- korting op het cursusgeld. Wacht niet te lang en meldt je dus snel aan voor deze leuke en leerzame opleiding.

Opleidings informatie

Naam: Online Opleiding welnessmassage
Aantal bijeenkomsten: 4 praktijk lessen

Kosten:

675.00
Diploma: Na afronden van de opleiding ontvang je het officiële diploma wellnessmassage.
Locatie: Kayersdijk 39, 7332 AH Apeldoorn
Tijdstip: 19.00 - 22.15 uur

Startdatum:

Flexibele instroom

Cursus impressie

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Foto Reviews 2 crop mobiel

Reviews van cursisten

Onlangs de opleiding sportmassage met succes afgerond, mede door de begeleiding van Peter en Martijn! Ik vond met name de relaxte en heldere, duidelijke manier van lesgeven erg prettig. De toegevoegde PowerPoint presentaties, met aanvulling van het lesmateriaal, hebben zeker tot een (letterlijk) geslaagd resultaat geleid! Dus voor mij is dit opleidingscentrum zeker een aanrader!

Remko - Opleiding sportmassage

Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Allereerst ontvang je na je inschrijving eerst een automatisch bericht dat je bent ingeschreven. Daarna ontvang je ook van ons opleidingscentrum nog een persoonlijk bericht dat we je op de deelnemerslijst hebben geplaatst. Daarna ontvang je 1 a 2 weken voordat de cursus begint een welkoms mail met alle informatie en hoe je kan betalen voor de cursus.

In principe niet. Alleen is de opleiding sportmassage best pittig dus als je moeite hebt met leren, en je zou deze opleiding willen doen, zou het verstandig zijn om even met ons te overleggen.

Onze cursussen zijn allen erkend en je krijgt van alle cursussen een certificaat. Van de opleidingen en Masteropleidingen ontvang je na je examen zelfs een bondsdiploma.

Ongeveer 2 weken voor de start van elke cursus/opleiding ontvang je een mail met informatie. Ook t.a.v. de betaling, dus die betaal je dan. Voor de grotere opleidingen sportmassage en wellnessmassage mag je in termijnen betalen. Overleg dat even met ons.

Vaak wel, maar overleg/bel zelf even met de belastingdienst hoe dit in jouw specifieke geval is.

We oefenen tijdens de cursus altijd op elkaar. Dus je hoeft in principe geen model mee te nemen. Soms zijn er situaties dat het zinvol is om toch een keer een model mee te nemen. Maar dat bespreekt de docent dan van tevoren af met de groep.

Ja dat is mogelijk. We kunnen elke cursus op maat maken en afstemmen op jouw wensen. Ook kunnen we een massagecursus op locatie (thuis of bij een bedrijf) komen geven. Overleg met ons voor de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Waarom kiezen voor
Massageopleiding Apeldoorn?

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's