Online opleiding sportmassage

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's

Nieuw dit jaar:   opleiding sportmassage  ONLINE !

Deze nieuwe opzet is vooral bedoelt voor mensen die niet elke (donderdag)avond op cursus kunnen komen en graag zelf thuis zoveel mogelijk willen leren. En daarnaast kun je zelf je studietempo bepalen en je examendatum wat erg prettig is.

Online opleiding sportmassage

Hoe kun je nu goede manier de opleiding sportsmassage volgen in een online opleiding. Er zit immers veel praktijkles in.

Dat werkt zo: allereerst krijgt je een hele mooie en duidelijke lesmap waar alle theorie en praktijk in staat die je moet leren voor de opleiding. Dit kun je thuis in je eigen tempo goed doen. De praktijkonderdelen (alle functietesten, tapings en bandages en alle massagetechnieken) worden in de lesmap met heel veel foto´s in beeld gebracht. De theorie leer je uit het lesboek, waarbij de Powerpoint presentaties van de lessen je goed kunnen helpen om de theorie goed onder de knie te krijgen. Ook deze staan online bij ons.

Daarnaast zijn er van alle praktijkonderdelen zoals de functietesten, bandages en massages goede, duidelijke instructiefilms  gemaakt, zodat je die kunt bekijken en ook kunt oefenen op elke moment dat je wilt. Als je een massagemodel hebt kun je aan de slag om te oefenen. Je doet je laptop aan en logt in met je account op onze website en speelt een instructiefilm af, die je tegelijk oefent op je model. Zo kun je toch de technieken op de juiste manier aanleren.

Naast de online lessen zijn er 8 praktijkdagen (zaterdagochtend of een avond) waarop je praktijkles krijgt van een ervaren docent. Zo kun je kijken of je de technieken op de goede manier uitvoert en wordt je gecoacht door de docent. Op de terugkom dagen moet je ook een toets doen. In totaal zijn er 9 theorietoetsen.

Massageopleiding Apeldoorn geeft de online opleiding sportmassage in het opleidingscentrum Apeldoorn. Een mooi groot en gezellig opleidingscentrum met aparte ruimte voor theorie en praktijk. De opleiding is een officiële bondsopleiding en wij zijn gecertificeerd om deze opleiding te geven. De examencommissie van de Nederlandse massagebond neemt aan het eind van de opleiding het praktijkexamen af.

Het theorie examen wordt d.m.v. 9 theorie toetsen afgenomen op de 8 praktijkdagen. Voor elke toets moet je minimaal een 5,5 halen om te slagen.

Massageopleiding Apeldoorn is een toonaangevende leerpraktijk op het gebied van massageopleidingen. Behalve de opleiding sportmassage is er ook de opleiding wellnessmassage.  Daarnaast biedt Massageopleiding Apeldoorn ook vele andere massagecursussen aan (zie de website).

We werken met enthousiaste en kundige docenten die veel ervaring hebben en hun kennis steeds up to date houden. We zij ook trots op ons hoge slagingspercentage van 95% van onze cursisten voor de opleidingen wellness en sportmassage.

De vakken van de opleiding sportmassage

 • Anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam.
 • Theorie van de sportmassage.
 • Praktijk van de sportmassage, alle massagetechnieken.
 • Anamnese, inspectie en opstellen behandelplan.
 • Functietesten uitvoeren.
 • Eerste Hulp bij sportongelukken.
 • Sporthygiëne.
 • Tapen en bandageren.
 • Voorbereiding eindexamen sportmassage d.m.v. casus opdrachten.

Hoe zien de praktijkdagen eruit

In totaal zijn er voor de hele opleiding ongeveer 8 praktijkdagen. Die zullen meestal op de zaterdagochtend zijn van 09.00 tot 12.30 uur. Dus ongeveer 1x per maand is er een praktijkdag. Op de praktijkdag bespreken we alle technieken volgens het lesprogramma en geven instructie van deze technieken, waarna je als cursist dit gaat oefenen met elkaar. Elke praktijkdag wordt er ook 1 toets afgenomen volgens het lesschema. Het leschema staat altijd online en geeft richting aan je studie.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit de 1 grote lesmap sportmassage, waarin alles van je opleiding in staat. Je hoeft dus geen extra lesboeken aan te schaffen.

Verder proberen we zoveel mogelijk informatie met de cursist te delen door alle relevante informatie op onze site te plaatsen. Dit staat op een beveiligd gedeelte waar alleen de cursist toegang tot heeft. Zo staat de hele studiehandleiding op de site met alle informatie over de opleiding. Zo staat er duidelijke informatie in hoe het examen is geregeld, maar ook staan er studie tips, studie vragen en oefentoetsen in als hulp bij het leren van de theorie. Ook staan alle theorielessen in PP-presentaties op onze site. Zo heb je samenvattingen en uitleg over de belangrijkste zaken van de theorie. Een fijn hulpmiddel bij het leren.

Bijzonder mooi is wel, dat we alle praktijklessen als instructievideo’s op onze site hebben staan. Deze instructievideo’s laten op mooie rustige wijze alle technieken zien van de massages, de tapings en de functietesten. Dit is een prachtig hulpmiddel om de technieken goed aan te leren en in de vingers te krijgen, vooral omdat de cursus online is. Als cursist krijg je dus ook toegang tot deze beveiligde zone van de site.

Studielast

Om de opleiding sportmassage te volgen bij Massageopleiding Apeldoorn is een vooropleiding niet noodzakelijk. Iedereen kan deelnemen hoewel de theorie best pittig is met veel latijnse namen van spieren. Deze opleiding zit ongeveer op het niveau van MBO 4. Een studielast is moeilijk aan te geven in uren omdat ieder een ander beginniveau heeft, maar gemiddeld zal het ongeveer 4 a 5 uur per week zijn voor alle theorie en praktijk.

Examen

Voor de opleiding sportmassage heb je 2 praktijkexamens. Het eerste examen is het praktijkexamen massage. Het 2e praktijkexamen is het examen sportverzorging (met o.a. functietesten en tapen).

De kosten voor beide praktijkexamens samen zijn 195,- euro.

Daarnaast dient in je het bezit te zijn van een geldig reanimatiecertificaat. Heb je die nog niet, dan kun je dit behalen op één van de cursusavonden tijdens de opleiding. De beide praktijkexamens worden afgenomen door examinatoren van de Nederlandse Massagebond. Slaag je voor het praktijkexamen massage en verzorging en heb je alle toetsen voldoende behaald, dan ontvang je het officiële bondsdiploma sportmassage.

Opleidingskosten

 • Opleidingskosten          € 945,-
 • Lesmateriaal theorie:   €   80,-    (2 lesmappen in 1 grote ringband)
 • Lesmateriaal praktijk   €   95,-    (mass.olie, ehbo-tas, taperollen en DLO)

Het is mogelijk om het cursusgeld in 2 termijnen te betalen. De eerste termijn dient voor aanvang van de cursus betaald te zijn, de 2e termijn halverwege de opleiding.

Inschrijven

Als je 3 maand van tevoren inschrijft voor de opleiding sportmassage dan ontvangt je € 50,- korting op het cursusgeld. Wacht niet te lang en meldt je snel aan voor deze leuke en leerzame opleiding.

Opleidings informatie

Naam: Online opleiding sportmassage
Aantal bijeenkomsten: 8 praktijk lessen

Kosten:

945
Diploma: Na afronden van de opleiding ontvang je het officiële diploma sportmassage.
Locatie: Kayersdijk 39, 7332 AH Apeldoorn
Tijdstip: 09.00 - 13.00

Startdatum:

Flexibele instroom

Cursus impressie

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Foto Reviews 2 crop mobiel

Reviews van cursisten

Onlangs de opleiding sportmassage met succes afgerond, mede door de begeleiding van Peter en Martijn! Ik vond met name de relaxte en heldere, duidelijke manier van lesgeven erg prettig. De toegevoegde PowerPoint presentaties, met aanvulling van het lesmateriaal, hebben zeker tot een (letterlijk) geslaagd resultaat geleid! Dus voor mij is dit opleidingscentrum zeker een aanrader!

Remko - Opleiding sportmassage

Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Allereerst ontvang je na je inschrijving eerst een automatisch bericht dat je bent ingeschreven. Daarna ontvang je ook van ons opleidingscentrum nog een persoonlijk bericht dat we je op de deelnemerslijst hebben geplaatst. Daarna ontvang je 1 a 2 weken voordat de cursus begint een welkoms mail met alle informatie en hoe je kan betalen voor de cursus.

In principe niet. Alleen is de opleiding sportmassage best pittig dus als je moeite hebt met leren, en je zou deze opleiding willen doen, zou het verstandig zijn om even met ons te overleggen.

Onze cursussen zijn allen erkend en je krijgt van alle cursussen een certificaat. Van de opleidingen en Masteropleidingen ontvang je na je examen zelfs een bondsdiploma.

Ongeveer 2 weken voor de start van elke cursus/opleiding ontvang je een mail met informatie. Ook t.a.v. de betaling, dus die betaal je dan. Voor de grotere opleidingen sportmassage en wellnessmassage mag je in termijnen betalen. Overleg dat even met ons.

Vaak wel, maar overleg/bel zelf even met de belastingdienst hoe dit in jouw specifieke geval is.

We oefenen tijdens de cursus altijd op elkaar. Dus je hoeft in principe geen model mee te nemen. Soms zijn er situaties dat het zinvol is om toch een keer een model mee te nemen. Maar dat bespreekt de docent dan van tevoren af met de groep.

Ja dat is mogelijk. We kunnen elke cursus op maat maken en afstemmen op jouw wensen. Ook kunnen we een massagecursus op locatie (thuis of bij een bedrijf) komen geven. Overleg met ons voor de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Waarom kiezen voor
Massageopleiding Apeldoorn?

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's