Master sporttherapeut

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's

Het diploma ‘master’ sporttherapeut, kun je behalen als je na de opleiding sportmassage nog verder wil gaan specialiseren. Om sporttherapeut te kunnen worden moet je kennis hebben van en vaardig zijn in een groot aantal kennisgebieden om goed en verantwoord te kunnen handelen. De basis voor deze ‘master’ is de opleiding sportmassage.

Master sporttherapeut

Je leert van verschillende invalshoeken een sporter te bekijken en behandelen om zodoende de de sporter de meest optimale behandeling te kunnen geven om te herstellen van klachten. Niet alles is door de sporttherapeut te behandelen en daarom is doorverwijzen naar arts, fysiotherapeut of specialist ook een belangrijk advies om de sporter op maat te kunnen helpen.

Om deze ‘master’ sportherapeut te halen ga je na de opleiding sportmassage enkele korte cursussen volgen om meer kennis op te doen om je behandelingsstrategie te verbeteren. Je leert om beter klinisch te kunnen redeneren en verbanden te leggen tussen blessure en herstel. Daarom krijg je een verdieping in de anatomie en het vak blessureleer. Zo kun je beter gaan behandelen en preventief adviseren. Om sporters goed te laten herstellen ga je naast je behandelmethode met medical taping ook aan het werk met hersteltraining en oefentherapie. Daarom moet je de modules Medical Taping, trainingsleer en fitness- en oefentherapie volgen.

De master sporttherapeut bestaat uit de volgende cursussen

 • Cursus Medical Taping (basis- en vervolgcursus, 4 avonden).
 • Cursus Bindweefselmassage (3 avonden).
 • Cursus Blessureleer  (4 avonden).
 • Cursus Hersteltraining (3 avonden).

De kosten en cursusdata van deze 4 aanvullende modules kun je vinden op deze website bij agenda en de cursusbeschrijving bij tabblad cursussen of tabblad opleidingen waar ook de kosten van elke cursus vermeld staan.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal is per afzonderlijke cursus beschreven. Je ontvangt per cursus: een mooie reader met daarin alle theorie- en praktijklessen. Je kunt alle technieken ook thuis oefenen met onze instructievideo’s via deze website. Je ontvangt namelijk een inlogcode van ons, zodat je kunt inloggen op het beveiligde deel van onze site. En daar kun je de instructievideo’s bekijken.

Diploma

Nadat je deze 4 aanvullende cursussen hebt gevolgd sluit je de opleiding af met een praktijkexamen en ontvang je het diploma master sporttherapeut.

Kosten en inschrijven

Mocht je al deze 4 modules gaan volgen om het diploma master sporttherapeut te halen, dan ontvang je korting. Je betaalt dan de losse cursussen per keer en ontvangt €40,- korting bij de laatste cursus. Verder zijn er geen bijkomende materiaalkosten of inschrijfkosten.

Voor het praktijkexamen (en diploma) betaal je €125,-. Ruim 2 weken voor het examen lever je jouw portfolio in waarin je een volledige casus behandeld. Kijk verder voor de criteria van het portfolio en informatie voor je examen bij je lesmateriaal van opleiding sporttherapeut (inloggen). Het examen duurt een uur en bestaat uit een casusbehandeling van 35 min. Na de behandeling volgt een mondeling kennisgesprek en eindevaluatie van ongeveer 20 min.

Opleidings informatie

Naam: Master sporttherapeut
Aantal bijeenkomsten: Zie de bijeenkomsten van de losse cursussen.

Kosten:

Zie kopje inschrijven en kosten.

Diploma: Als je voor het praktijkexamen slaagt ontvang je het diploma master sporttherapeut.
Locatie: Kayersdijk 39, 7332 AH Apeldoorn
Tijdstip: 19.00 - 22.00 uur

Startdatum:

In onderling overleg te plannen.

Data bijeenkomsten:

Zie de data van de losse cursussen.

Cursus impressie

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Foto Reviews 2 crop mobiel

Reviews van cursisten

Onlangs de opleiding sportmassage met succes afgerond, mede door de begeleiding van Peter en Martijn! Ik vond met name de relaxte en heldere, duidelijke manier van lesgeven erg prettig. De toegevoegde PowerPoint presentaties, met aanvulling van het lesmateriaal, hebben zeker tot een (letterlijk) geslaagd resultaat geleid! Dus voor mij is dit opleidingscentrum zeker een aanrader!

Remko - Opleiding sportmassage

Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Allereerst ontvang je na je inschrijving eerst een automatisch bericht dat je bent ingeschreven. Daarna ontvang je ook van ons opleidingscentrum nog een persoonlijk bericht dat we je op de deelnemerslijst hebben geplaatst. Daarna ontvang je 1 a 2 weken voordat de cursus begint een welkoms mail met alle informatie en hoe je kan betalen voor de cursus.

In principe niet. Alleen is de opleiding sportmassage best pittig dus als je moeite hebt met leren, en je zou deze opleiding willen doen, zou het verstandig zijn om even met ons te overleggen.

Onze cursussen zijn allen erkend en je krijgt van alle cursussen een certificaat. Van de opleidingen en Masteropleidingen ontvang je na je examen zelfs een bondsdiploma.

Ongeveer 2 weken voor de start van elke cursus/opleiding ontvang je een mail met informatie. Ook t.a.v. de betaling, dus die betaal je dan. Voor de grotere opleidingen sportmassage en wellnessmassage mag je in termijnen betalen. Overleg dat even met ons.

Vaak wel, maar overleg/bel zelf even met de belastingdienst hoe dit in jouw specifieke geval is.

We oefenen tijdens de cursus altijd op elkaar. Dus je hoeft in principe geen model mee te nemen. Soms zijn er situaties dat het zinvol is om toch een keer een model mee te nemen. Maar dat bespreekt de docent dan van tevoren af met de groep.

Ja dat is mogelijk. We kunnen elke cursus op maat maken en afstemmen op jouw wensen. Ook kunnen we een massagecursus op locatie (thuis of bij een bedrijf) komen geven. Overleg met ons voor de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Waarom kiezen voor
Massageopleiding Apeldoorn?

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's