Master massagetherapeut

  • Persoonlijke benadering
  • Goede kwaliteit
  • Scherpe prijs
  • Online instructievideo's

Het diploma ‘master’ massagetherapeut, kun je behalen als je na de opleiding wellnessmassage of sportmassage, nog verder wil gaan specialiseren. Om massagetherapeut te kunnen worden moet je kennis hebben van en vaardig zijn in een groot aantal massagetechnieken om goed en verantwoord te kunnen behandelen.

Master massagetherapeut

Je leert van verschillende invalshoeken te kijken en te behandelen om zodoende de klant de meest optimale behandeling te kunnen geven om te herstellen van klachten. Niet alles is door de massagetherapeut te behandelen en daarom is doorverwijzen ook een belangrijk advies om de klant op maat te kunnen helpen.

Na de opleiding wellnessmassage ga je enkele korte cursussen volgen om meer kennis op te doen van ‘oosterse’ massage technieken, bindweefselbehandelingen en stoelbehandelingen. Ook is een verdieping in de anatomie nodig om meer kennis te hebben van het menselijk lichaam. De module anatomie moet de wellnessmasseur volgen om het diploma massagetherapeut te halen, maar de sportmasseur niet. Het is belangrijk dat je weet wat en waar je precies masseert en hoe het weefsel precies is opgebouwd en hoe dit fysiologisch werkt. Daarmee kunt je de specifieke technieken beter toepassen en bepalen wat nodig is voor een goede behandeling. De sportmasseur heeft deze lessen al in de opleiding gehad en de wellnessmasseur maar zeer beperkt.

De master massagetherapeut bestaat uit de volgende cursussen

Nadat je deze 5 aanvullende cursussen hebt gevolgd sluit je de opleiding af met een praktijkexamen en ontvang je het diploma master massagetherapeut.

De cursusdata van deze 5 aanvullende modules kun je vinden op deze website bij agenda  De kosten en de cursusbeschrijving kun je vinden bij tabblad cursussen, waar alle cursussen vermeld staan met alle nodige informatie.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal is per afzonderlijke cursus beschreven. Je ontvangt per cursus: een mooie reader met daarin alle theorie- en praktijklessen. Je kunt alle technieken ook thuis oefenen met onze instructievideo’s via deze website. Je ontvangt namelijk een inlogcode van ons, zodat je kunt inloggen op het beveiligde deel van onze site. En daar kun je de instructievideo’s bekijken.

De instructiefilms brengen echt alle technieken goed in beeld die u tijdens de cursus leert. Dit is een fantastische manier van leren en wordt erg op prijs gesteld door de cursisten.

Diploma

Als je voor het praktijkexamen slaagt dan rond je daarmee de “Master” af en ontvang je het bondsdiploma massagetherapeut.

Kosten en inschrijven

De kosten van deze 5 bovengenoemde modules (cursussen) kun je per cursus informatie zien. Je betaalt dus in 5 delen per module (cursus). Je mag echter ook in één keer deze Master betalen. De kosten zijn dan de cursuskosten van de 5 modulen. En als je in één keer betaalt, ontvangt je 45 euro korting.

Verder zijn er geen bijkomende materiaalkosten of inschrijfkosten. Alleen voor het praktijkexamen (en diploma) betaal je €125,-. Het examen wordt door een examinator van de bond afgenomen duurt een uur en bestaat uit een casusbehandeling van 35 min. en daarna een mondeling kennisgesprek en eindevaluatie van 20 min.

Opleidings informatie

Naam: Master massagetherapeut
Aantal bijeenkomsten: 13 cursusavonden, zie de bijeenkomsten van de losse cursussen.

Kosten:

Zie kopje kosten en inschrijven.

Diploma: Als je voor je praktijkexamen slaagt ontvang je het diploma master massagetherapeut.
Locatie: Kayersdijk 39, 7332 AH Apeldoorn
Tijdstip: 19.00 - 22.00 uur

Startdatum:

In onderling overleg te plannen.

Data bijeenkomsten:

Zie de data van de losse cursussen.

Cursus impressie

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Foto Reviews 2 crop mobiel

Reviews van cursisten

Onlangs de opleiding sportmassage met succes afgerond, mede door de begeleiding van Peter en Martijn! Ik vond met name de relaxte en heldere, duidelijke manier van lesgeven erg prettig. De toegevoegde PowerPoint presentaties, met aanvulling van het lesmateriaal, hebben zeker tot een (letterlijk) geslaagd resultaat geleid! Dus voor mij is dit opleidingscentrum zeker een aanrader!

Remko - Opleiding sportmassage

Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Allereerst ontvang je na je inschrijving eerst een automatisch bericht dat je bent ingeschreven. Daarna ontvang je ook van ons opleidingscentrum nog een persoonlijk bericht dat we je op de deelnemerslijst hebben geplaatst. Daarna ontvang je 1 a 2 weken voordat de cursus begint een welkoms mail met alle informatie en hoe je kan betalen voor de cursus.

In principe niet. Alleen is de opleiding sportmassage best pittig dus als je moeite hebt met leren, en je zou deze opleiding willen doen, zou het verstandig zijn om even met ons te overleggen.

Onze cursussen zijn allen erkend en je krijgt van alle cursussen een certificaat. Van de opleidingen en Masteropleidingen ontvang je na je examen zelfs een bondsdiploma.

Ongeveer 2 weken voor de start van elke cursus/opleiding ontvang je een mail met informatie. Ook t.a.v. de betaling, dus die betaal je dan. Voor de grotere opleidingen sportmassage en wellnessmassage mag je in termijnen betalen. Overleg dat even met ons.

Vaak wel, maar overleg/bel zelf even met de belastingdienst hoe dit in jouw specifieke geval is.

We oefenen tijdens de cursus altijd op elkaar. Dus je hoeft in principe geen model mee te nemen. Soms zijn er situaties dat het zinvol is om toch een keer een model mee te nemen. Maar dat bespreekt de docent dan van tevoren af met de groep.

Ja dat is mogelijk. We kunnen elke cursus op maat maken en afstemmen op jouw wensen. Ook kunnen we een massagecursus op locatie (thuis of bij een bedrijf) komen geven. Overleg met ons voor de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Waarom kiezen voor
Massageopleiding Apeldoorn?

  • Persoonlijke benadering
  • Goede kwaliteit
  • Scherpe prijs
  • Online instructievideo's