Lymfedrainage massage

  • Persoonlijke benadering
  • Goede kwaliteit
  • Scherpe prijs
  • Online instructievideo's

De manuele lymfedrainagemassage is een subtiele en zachte massagetechniek waarbij het lymfecirculatiesysteem gestimuleerd wordt. Hierdoor wordt achtergebleven vocht afgevoerd en help je het lichaam te herstellen.

Manuele lymfedrainage

Lymfedrainage wordt toegepast vooral op de plaatsen waar het lichaam te veel afvalstoffen in het weefsel heeft of problemen heeft met de afvoer van afvalstoffen. Bij de Manuele Lymfedrainage wordt er ritmisch met een hele zachte, pompende druk gemasseerd op de huid en het onderhuidse bindweefstel. Hierbij dien je de natuurlijke stroom van het lymfevocht te volgen. Het doel is om het lymfestelsel activeren waardoor vocht en afvalstoffen sneller en beter worden afgevoerd. Bovendien wordt door deze massage het afweersysteem verbetert. Ook brengt een manuele lymfedrainage het zenuwstelsel weer in balans. Deze massage heeft een zeer ontspannend en pijn dempend effect.

Wat leer je

Tijdens de opleiding leer je eerst wat manuele lymfedrainage is en hoe dit kunt toepassen. Je leert met verschillende lymfedrainagetechnieken de stroming van het lymfevocht te bevorderen. Je leert behandelingen geven op rug, armen en benen en je leert werken met verschillende technieken zoals circeltechniek, scheptechniek, duimtechniek en pomptechniek (dr.Vodder). Ook leer je in de theorie de anatomie van het lymfatische stelsel, vormen van oedeem, effecten van drainage en wat contra-indicaties zijn. We behandelen enkele casussen hoe je behandelt bij o.a. zwellingen, verstuikingen, bloeduitstortingen, spierpijn maar ook bij stress of migraine.

Lesmateriaal

Je ontvangt een reader met alle theorie en praktijk. Daarnaast kun je het lesmateriaal zoals presentaties en video-instructiefilms zien op onze website (inloggen).

Certificaat

Na deelneming van de cursus ontvang je het certificaat manuele lymfedrainage. Je kunt na deze cursus bijvoorbeeld verder gaan met voetreflexmassage of de master massagetherapeut doen.

Kosten en inschrijven

De kosten voor de cursus zie je in het groene vak naast deze tekst. Neem een cursist mee en ontvang korting op je cursusgeld! Om in te schrijven voor deze cursus klik je op de groene button hieronder:

Cursus informatie

Naam: Lymfedrainage massage
Aantal bijeenkomsten: 3 avonden

Kosten:

265.00
Diploma: Na deelneming van de cursus ontvang je het certificaat manuele lymfedrainage
Locatie: Kayersdijk 39, 7332 AH Apeldoorn
Tijdstip: 19.00 - 22.00 u.

Startdatum:

vrijdag 5 april 2024
Data bijeenkomsten:
vrijdag 5 april 2024
vrijdag 12 april 2024
vrijdag 19 april 2024

Cursus impressie

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Foto Reviews 2 crop mobiel

Reviews van cursisten

Onlangs de opleiding sportmassage met succes afgerond, mede door de begeleiding van Peter en Martijn! Ik vond met name de relaxte en heldere, duidelijke manier van lesgeven erg prettig. De toegevoegde PowerPoint presentaties, met aanvulling van het lesmateriaal, hebben zeker tot een (letterlijk) geslaagd resultaat geleid! Dus voor mij is dit opleidingscentrum zeker een aanrader!

Remko - Opleiding sportmassage

Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Allereerst ontvang je na je inschrijving eerst een automatisch bericht dat je bent ingeschreven. Daarna ontvang je ook van ons opleidingscentrum nog een persoonlijk bericht dat we je op de deelnemerslijst hebben geplaatst. Daarna ontvang je 1 a 2 weken voordat de cursus begint een welkoms mail met alle informatie en hoe je kan betalen voor de cursus.

In principe niet. Alleen is de opleiding sportmassage best pittig dus als je moeite hebt met leren, en je zou deze opleiding willen doen, zou het verstandig zijn om even met ons te overleggen.

Onze cursussen zijn allen erkend en je krijgt van alle cursussen een certificaat. Van de opleidingen en Masteropleidingen ontvang je na je examen zelfs een bondsdiploma.

Ongeveer 2 weken voor de start van elke cursus/opleiding ontvang je een mail met informatie. Ook t.a.v. de betaling, dus die betaal je dan. Voor de grotere opleidingen sportmassage en wellnessmassage mag je in termijnen betalen. Overleg dat even met ons.

Vaak wel, maar overleg/bel zelf even met de belastingdienst hoe dit in jouw specifieke geval is.

We oefenen tijdens de cursus altijd op elkaar. Dus je hoeft in principe geen model mee te nemen. Soms zijn er situaties dat het zinvol is om toch een keer een model mee te nemen. Maar dat bespreekt de docent dan van tevoren af met de groep.

Ja dat is mogelijk. We kunnen elke cursus op maat maken en afstemmen op jouw wensen. Ook kunnen we een massagecursus op locatie (thuis of bij een bedrijf) komen geven. Overleg met ons voor de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Waarom kiezen voor
Massageopleiding Apeldoorn?

  • Persoonlijke benadering
  • Goede kwaliteit
  • Scherpe prijs
  • Online instructievideo's