• Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's

De cursus HERSTELTRAINING geven we op 2 avonden of 1 zaterdag. Deze cursus kun je apart volgen maar is ook een onderdeel (module) van de Masteropleiding sporttherapeut. Deze cursus wordt 1 of 2 keer per jaar gegeven.

Cursus hersteltraining

Naast de vele positieve effecten van sporten, brengt het sporten ook risico’s met zich mee. Namelijk het kunnen oplopen van blessures. Helaas komt dat veel voor, waardoor miljoenen mensen zich jaarlijks moeten laten behandelen door de sportmasseur of fysiotherapeut.
In de cursus blessureleer, kun je van alles te weten komen over de verschillende sportblessures, wat het betekent en is aangedaan en wat je moet doen om de blessure te behandelen. In deze cursus hersteltraining, gaan we specifiek kijken hoe je bij verschillende blessures weer zo goed mogelijk kunt herstellen door bewegingstherapie, revalidatie- en krachttraining. We bespreken vormen van krachttraining en looptraining. En we kijken hoe je deze vormen moet opbouwen en wat ook de valkuilen zijn. In deze cursus leer je dus ook allerlei aspecten van fitnesstraining en het gebruik van gewichten, elastieken, apparaten. Hoe je deze vorm van hersteltraining vorm geeft en op de juiste wijze voorzichtig opbouwt leer je in deze cursus.

Wat leer je tijdens de cursus

 • Wat is hersteltraining, welke vormen kun je toepassen
 • Hoe kun je met een sportblessure weer goed optrainen en herstellen
 • Hoe zoek je de  balans `belasting en belastbaarheid`
 • Wat zijn valkuilen van hersteltraining
 • Verdiepend inzicht in fitnesstraining en specifieke krachttraining

Lesmateriaal

Je ontvangt online een lesreader om uit te leren en te werken en de PowerPoint presentaties met daarin alle theorie en uitleg van de lessen. Met je account van ons kun je inloggen op onze website en dit lesmateriaal bekijken.

Certificaat

Na het volgen van de cursus hersteltraining ontvangt je het certificaat hersteltraining. Je kunt na deze module ook verder gaan met de hele master opleiding om je diploma sporttherapeut te halen.

Kosten en inschrijven

De kosten voor deze cursus kun je lezen in het groene vlak op deze pagina. Daarom staan ook de cursusdata vermeld.

Cursus informatie

Naam: Hersteltraining
Aantal bijeenkomsten: 1 dag

Kosten:

195
Diploma: Na het volgen van de cursus hersteltraining ontvang je het certificaat hersteltraining.
Locatie: Kayersdijk 39, 7332 AH Apeldoorn
Tijdstip: 09.30 - 16.00 uur

Startdatum:

zaterdag 28 oktober 2023
Data bijeenkomsten:
zaterdag 28 oktober 2023

Cursus impressie

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Foto Reviews 2 crop mobiel

Reviews van cursisten

Onlangs de opleiding sportmassage met succes afgerond, mede door de begeleiding van Peter en Martijn! Ik vond met name de relaxte en heldere, duidelijke manier van lesgeven erg prettig. De toegevoegde PowerPoint presentaties, met aanvulling van het lesmateriaal, hebben zeker tot een (letterlijk) geslaagd resultaat geleid! Dus voor mij is dit opleidingscentrum zeker een aanrader!

Remko - Opleiding sportmassage

Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Allereerst ontvang je na je inschrijving eerst een automatisch bericht dat je bent ingeschreven. Daarna ontvang je ook van ons opleidingscentrum nog een persoonlijk bericht dat we je op de deelnemerslijst hebben geplaatst. Daarna ontvang je 1 a 2 weken voordat de cursus begint een welkoms mail met alle informatie en hoe je kan betalen voor de cursus.

In principe niet. Alleen is de opleiding sportmassage best pittig dus als je moeite hebt met leren, en je zou deze opleiding willen doen, zou het verstandig zijn om even met ons te overleggen.

Onze cursussen zijn allen erkend en je krijgt van alle cursussen een certificaat. Van de opleidingen en Masteropleidingen ontvang je na je examen zelfs een bondsdiploma.

Ongeveer 2 weken voor de start van elke cursus/opleiding ontvang je een mail met informatie. Ook t.a.v. de betaling, dus die betaal je dan. Voor de grotere opleidingen sportmassage en wellnessmassage mag je in termijnen betalen. Overleg dat even met ons.

Vaak wel, maar overleg/bel zelf even met de belastingdienst hoe dit in jouw specifieke geval is.

We oefenen tijdens de cursus altijd op elkaar. Dus je hoeft in principe geen model mee te nemen. Soms zijn er situaties dat het zinvol is om toch een keer een model mee te nemen. Maar dat bespreekt de docent dan van tevoren af met de groep.

Ja dat is mogelijk. We kunnen elke cursus op maat maken en afstemmen op jouw wensen. Ook kunnen we een massagecursus op locatie (thuis of bij een bedrijf) komen geven. Overleg met ons voor de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Waarom kiezen voor
Massageopleiding Apeldoorn?

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's