• Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's

De cursus Cupping is een nieuwe cursus bij ons en een aanvulling op de cursus bindweefselmassage. Deze cursus duurt 2 avonden. Met deze korte, maar zeer leerzame cursus leer je al snel hoe je iemand een goede bindweefselmassage geeft met deze “cupping” technieken.

Cursus Cupping

Een cupping-massage is een massage waar gebruik gemaakt wordt van cups van glas, siliconen of ander materiaal. Deze cups worden op de huid gezet en vacuüm getrokken. Dit kan op verschillende manieren verkregen worden, bijvoorbeeld met een pompje. Door het vacuüm komt de huid en het onderhuids bindweefsel omhoog in de cup. Dit zorgt voor een betere  doorbloeding. Door middel van deze cupping-cups kun je ook verklevingen in het bindweefsel losmaken en is het een soort bindweefselmassage.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een cuppingmassage te geven. Zo kan je de cups op de huid laten staan, maar het is ook mogelijk de cups te bewegen terwijl ze vacuüm zijn getrokken. Je gebruikt bij die techniek dan wel massageolie.

Vaak zie je na een cuppingmassage rode ronde vlekken op het gebied wat behandeld is. Deze verkleuren later naar blauw. Dit komt doordat de doorbloeding op die plek sterk aangezet is door het vacuüm in de cups. Deze rode plekken komen in min of meerdere mate voor en is afhankelijk van de intensiteit en de methode van de cupping-massage

Volgens de Chinese geneeskunde stimuleert cupping de bloedcirculatie en heft blokkades van Chi op. Als cursist oefen je met en op elkaar, zodat je zelf ook ervaar wat cupping is en hoe deze massage aanvoelt.

Wat leer je tijdens de cursus

 • Theorie wat cupping is, wat het doet en waar je rekening mee moet houden
 • Praktijkinformatie over hoe je werkt als je cupping geeft
 • Vele massagetechnieken met de cups
 • De opbouw van een behandeling met Cupping
 • Verzorgingsaspecten tijdens de massage.
 • Instructie over eigen houding tijdens massage.

Lesmateriaal

Je ontvangt bij aanvang van de cursus een inlogcode waarmee je kunt inloggen op onze site op het beveiligde gedeelte, waar het lesmateriaal staat. Daar kun je al het lesmateriaal van de cursus zien zoals de cursusreader, de PowerPointpresentatie en de instructievideo’s van alle praktijklessen.

Certificaat Cupping

Na het volgen van deze cursus ontvang je het certificaat Cupping. Na deze cursus heb je nog heel veel mogelijkheden (cursussen) om je verder te verdiepen in de massage.

Kosten en inschrijven

De kosten voor de cursus en de cursusdata staan in het groene kader rechts. Neem een cursist mee en ontvang 20 euro korting op je cursusgeld! Om in te schrijven voor deze cursus klik je op de groene button hieronder:

Cursus informatie

Naam: cursus Cupping
Aantal bijeenkomsten: 2 avonden

Kosten:

175
Diploma: Na het volgen van de cursus Cupping ontvang je het certificaat
Locatie: Kayersdijk 39, 7332 AH Apeldoorn
Tijdstip: 19.00 - 22.00 uur

Startdatum:

woensdag 8 mei 2024
Data bijeenkomsten:
woensdag 8 mei 2024
woensdag 22 mei 2024

Cursus impressie

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Foto Reviews 2 crop mobiel

Reviews van cursisten

Onlangs de opleiding sportmassage met succes afgerond, mede door de begeleiding van Peter en Martijn! Ik vond met name de relaxte en heldere, duidelijke manier van lesgeven erg prettig. De toegevoegde PowerPoint presentaties, met aanvulling van het lesmateriaal, hebben zeker tot een (letterlijk) geslaagd resultaat geleid! Dus voor mij is dit opleidingscentrum zeker een aanrader!

Remko - Opleiding sportmassage

Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Allereerst ontvang je na je inschrijving eerst een automatisch bericht dat je bent ingeschreven. Daarna ontvang je ook van ons opleidingscentrum nog een persoonlijk bericht dat we je op de deelnemerslijst hebben geplaatst. Daarna ontvang je 1 a 2 weken voordat de cursus begint een welkoms mail met alle informatie en hoe je kan betalen voor de cursus.

In principe niet. Alleen is de opleiding sportmassage best pittig dus als je moeite hebt met leren, en je zou deze opleiding willen doen, zou het verstandig zijn om even met ons te overleggen.

Onze cursussen zijn allen erkend en je krijgt van alle cursussen een certificaat. Van de opleidingen en Masteropleidingen ontvang je na je examen zelfs een bondsdiploma.

Ongeveer 2 weken voor de start van elke cursus/opleiding ontvang je een mail met informatie. Ook t.a.v. de betaling, dus die betaal je dan. Voor de grotere opleidingen sportmassage en wellnessmassage mag je in termijnen betalen. Overleg dat even met ons.

Vaak wel, maar overleg/bel zelf even met de belastingdienst hoe dit in jouw specifieke geval is.

We oefenen tijdens de cursus altijd op elkaar. Dus je hoeft in principe geen model mee te nemen. Soms zijn er situaties dat het zinvol is om toch een keer een model mee te nemen. Maar dat bespreekt de docent dan van tevoren af met de groep.

Ja dat is mogelijk. We kunnen elke cursus op maat maken en afstemmen op jouw wensen. Ook kunnen we een massagecursus op locatie (thuis of bij een bedrijf) komen geven. Overleg met ons voor de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Waarom kiezen voor
Massageopleiding Apeldoorn?

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's