Blessureleer en behandeling

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's

De cursus blessureleer en behandeling wordt gegeven op 1 zaterdag en 1 avond. Deze cursus kun je apart volgen maar is ook een onderdeel (module) van de Masteropleiding sporttherapeut. Deze cursus wordt 1 of 2 keer per jaar gegeven.

Cursus blessureleer en behandeling

Naast de vele positieve effecten van sporten brengt het sporten ook risico’s met zich mee op blessures. Helaas komt dat veel voor, waardoor miljoenen mensen zich jaarlijks moeten laten behandelen door de sportmasseur of fysiotherapeut. Veel verschillende factoren zijn van invloed op het ontstaan van sportblessures, zowel extern als intern. Externe factoren zijn omgevings gebonden factoren waar we weinig of geen invloed op hebben. Interne factoren zijn juist persoonsgebonden, zoals getraindheid, technische vaardigheid en overgewicht. Die persoonsgebonden interne factoren zijn vaak wel te sturen en kunnen we beïnvloeden, zoals overgewicht, trainingsintensiteit, belastbaarheid, techniek, kracht, coördinatie etc. In deze cursus gaan we hier op in en wat je eraan kunt doen om zo goed mogelijk blessures te herkennen en te voorkomen. Ook kijken we naar de mogelijkheden hoe je veel voorkomende sportblessures kunt behandelen en leer je om je visie te verruimen en meer als therapeut te kijken en te behandelen.

Wat leer je tijdens de cursus

 • Wat is blessureleer en behandeling
 • Welke sportblessures komen veel voor bij verschillende sporten
 • Wat zijn de oorzaken van deze blessures
 • Welke maatregelen zijn effectief en kun je toepassen
 • Wat kun je als sportmasseur wel doen en wat moet je laten
 • Verdiepend inzicht in de anatomie en fysiologie van de betrokken weefsels van bepaalde sportblessures

Lesmateriaal

Je ontvangt online een mooie lesreader om uit te werken en de PowerPoint presentaties met daarin alle theorie en uitleg van de lessen. Met je account van ons kun je inloggen op onze website en dit lesmateriaal bekijken.

Certificaat

Na het volgen van de cursus blessureleer en behandeling ontvangt je het certificaat blessureleer en behandeling. Je kunt na deze module ook verder gaan met de hele master opleiding om je diploma sporttherapeut te halen.

Kosten en inschrijven

De kosten voor de cursus lees je in het groene vlak, evenals de cursusdata. Als je zelf nog een cursist meeneemt dan ontvang je 25 euro korting op je cursusgeld! Om in te schrijven voor deze cursus klik je op de groene button hieronder:

Cursus informatie

Naam: Blessureleer en behandeling
Aantal bijeenkomsten: 1 dag en 1 avond

Kosten:

295.00
Diploma: Na het volgen van de cursus blessureleer en behandeling ontvangt je het certificaat blessureleer en behandeling.
Locatie: Kayersdijk 39, 7332 AH Apeldoorn
Tijdstip: 09.30 - 16.00 uur (18.30-22.00)

Startdatum:

vrijdag 6 september 2024
Data bijeenkomsten:
vrijdag 6 september 2024
zaterdag 14 september 2024

Cursus impressie

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Foto Reviews 2 crop mobiel

Reviews van cursisten

Onlangs de opleiding sportmassage met succes afgerond, mede door de begeleiding van Peter en Martijn! Ik vond met name de relaxte en heldere, duidelijke manier van lesgeven erg prettig. De toegevoegde PowerPoint presentaties, met aanvulling van het lesmateriaal, hebben zeker tot een (letterlijk) geslaagd resultaat geleid! Dus voor mij is dit opleidingscentrum zeker een aanrader!

Remko - Opleiding sportmassage

Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Allereerst ontvang je na je inschrijving eerst een automatisch bericht dat je bent ingeschreven. Daarna ontvang je ook van ons opleidingscentrum nog een persoonlijk bericht dat we je op de deelnemerslijst hebben geplaatst. Daarna ontvang je 1 a 2 weken voordat de cursus begint een welkoms mail met alle informatie en hoe je kan betalen voor de cursus.

In principe niet. Alleen is de opleiding sportmassage best pittig dus als je moeite hebt met leren, en je zou deze opleiding willen doen, zou het verstandig zijn om even met ons te overleggen.

Onze cursussen zijn allen erkend en je krijgt van alle cursussen een certificaat. Van de opleidingen en Masteropleidingen ontvang je na je examen zelfs een bondsdiploma.

Ongeveer 2 weken voor de start van elke cursus/opleiding ontvang je een mail met informatie. Ook t.a.v. de betaling, dus die betaal je dan. Voor de grotere opleidingen sportmassage en wellnessmassage mag je in termijnen betalen. Overleg dat even met ons.

Vaak wel, maar overleg/bel zelf even met de belastingdienst hoe dit in jouw specifieke geval is.

We oefenen tijdens de cursus altijd op elkaar. Dus je hoeft in principe geen model mee te nemen. Soms zijn er situaties dat het zinvol is om toch een keer een model mee te nemen. Maar dat bespreekt de docent dan van tevoren af met de groep.

Ja dat is mogelijk. We kunnen elke cursus op maat maken en afstemmen op jouw wensen. Ook kunnen we een massagecursus op locatie (thuis of bij een bedrijf) komen geven. Overleg met ons voor de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Waarom kiezen voor
Massageopleiding Apeldoorn?

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's