Bindweefselmassage

  • Persoonlijke benadering
  • Goede kwaliteit
  • Scherpe prijs
  • Online instructievideo's

De cursus bindweefselmassage is een zeer interessante en leerzame cursus als je meer wilt kunnen dan alleen massage. Je krijgt 3 avonden voorgeschoteld met veel nieuwe theoretische en praktische kennis en vaardigheden.

Cursus bindweefselmassage

Je leert om completer naar een klant te kijken en je hebt meer in huis om klanten te helpen met deze vorm van behandelen. Daarom wordt er in deze cursus ook eerst anatomische en fysiologische kennis opgedaan om deze vorm van massage goed te begrijpen en te kunnen toepassen. Een bindweefsel massage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zich tussen de spieren en de huid. Doordat het bindweefsel reflexzones op de rug heeft valt deze massage ook onder de reflexzone massage. Bij de reflexzone massage wordt er vanuit gegaan dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met zenuwbanen, organen, spieren, en huid. Door het masseren van deze zones wordt dit gebied van huid en bindweefsel goed losgemaakt. Maar ook de corresponderende organen worden hiermee gestimuleerd, waardoor eventuele blokkades worden opgelost en zodoende klachten kunnen verdwijnen.

Alle inwendige organen en andere delen van ons lichaam hebben een zogenaamd projectiegebied op bindweefsel niveau. De zenuwen die deze organen aansturen lopen door de wervelkolom. Vanuit de wervelkolom ontspringen de zenuwen via de wervels naar organen of delen in ons lichaam. De zenuw die verantwoordelijk is voor het aansturen van de maag verlaat de wervelkolom halverwege de rug, niet verrassend dan dat de reflexzone van de maag ook halverwege de rug te vinden is. Aan deze zone is dan ook goed te zien of iemand maagklachten/problemen heeft. Er is een verhoogde spanning voelbaar, of de huid kan minder goed verschoven worden. Wanneer deze zone behandeld wordt met een bindweefsel massage kunnen deze klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Een bindweefsel massage heeft o.a. invloed op het vegetatieve deel van het zenuwstelsel, dit stelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties zoals de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling. Deze visie is een belangrijk onderdeel van de cursus bindweefsel massage waarbij door middel van bindweefsel een beïnvloeding wordt gedaan op klachten in datzelfde projectiegebied.

De bindweefselzones kunnen zich aftekenen of manifesteren als weefselintrekkingen met zwellingen aan de randen van die intrekkingen. Ook kunnen de segmentaal verbonden huidgebieden, de dermatomen, gevoeling worden voor aanraking, druk en/of temperatuur. Binnen een dermatoom of myotoom kunnen we ook een hypergevoelig punt aantreffen. Dit punt geeft veel pijn bij aanraking en soms ook uitstralende sensaties.

Wat leer je tijdens de cursus

In deze cursus leer je om d.m.v. een goede anamnese, inspectie en palpatie om deze zones, probleemgebieden te ontdekken. Met de verschillende technieken die je op de cursus leert ga je vervolgens deze zones behandelen om klachten lokaal te verminderen maar ook om evt. andere klachten, die in de verbinding met de reflexzone staan, te behandelen. Een pittige en interessante cursus om je verder te ontwikkelen en te bekwamen als masseur, zodat je met meer inzicht en technieken klachten van je cliënt kunt gaan behandelen.

Lesmateriaal

Je ontvangt bij aanvang van de cursus een inlogcode waarmee je kunt inloggen op onze site op het beveiligde gedeelte. Daar kun je al het lesmateriaal van de cursus zien zoals de cursusreader, de lesplanning en de instructievideo’s van alle praktijklessen.

Certificaat

Na het volgen van deze cursus ontvang je het certificaat bindweefselmassage.

Kosten en inschrijven

De kosten voor de cursus en de cursusdata staan in het kader rechts. Neem een cursist mee en ontvang korting op je cursusgeld! Om in te schrijven voor deze cursus klik je op de groene button hieronder:

Cursus informatie

Naam: Bindweefselmassage
Aantal bijeenkomsten: 3 avonden

Kosten:

235.00
Diploma: Na het volgen van deze cursus ontvang je het certificaat bindweefselmassage.
Locatie: Kayersdijk 39, 7332 AH Apeldoorn
Tijdstip: 19.00 - 22.00 uur

Startdatum:

woensdag 9 oktober 2024
Data bijeenkomsten:
woensdag 9 oktober 2024
woensdag 16 oktober 2024
woensdag 23 oktober 2024

Cursus impressie

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Foto Reviews 2 crop mobiel

Reviews van cursisten

Onlangs de opleiding sportmassage met succes afgerond, mede door de begeleiding van Peter en Martijn! Ik vond met name de relaxte en heldere, duidelijke manier van lesgeven erg prettig. De toegevoegde PowerPoint presentaties, met aanvulling van het lesmateriaal, hebben zeker tot een (letterlijk) geslaagd resultaat geleid! Dus voor mij is dit opleidingscentrum zeker een aanrader!

Remko - Opleiding sportmassage

Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Allereerst ontvang je na je inschrijving eerst een automatisch bericht dat je bent ingeschreven. Daarna ontvang je ook van ons opleidingscentrum nog een persoonlijk bericht dat we je op de deelnemerslijst hebben geplaatst. Daarna ontvang je 1 a 2 weken voordat de cursus begint een welkoms mail met alle informatie en hoe je kan betalen voor de cursus.

In principe niet. Alleen is de opleiding sportmassage best pittig dus als je moeite hebt met leren, en je zou deze opleiding willen doen, zou het verstandig zijn om even met ons te overleggen.

Onze cursussen zijn allen erkend en je krijgt van alle cursussen een certificaat. Van de opleidingen en Masteropleidingen ontvang je na je examen zelfs een bondsdiploma.

Ongeveer 2 weken voor de start van elke cursus/opleiding ontvang je een mail met informatie. Ook t.a.v. de betaling, dus die betaal je dan. Voor de grotere opleidingen sportmassage en wellnessmassage mag je in termijnen betalen. Overleg dat even met ons.

Vaak wel, maar overleg/bel zelf even met de belastingdienst hoe dit in jouw specifieke geval is.

We oefenen tijdens de cursus altijd op elkaar. Dus je hoeft in principe geen model mee te nemen. Soms zijn er situaties dat het zinvol is om toch een keer een model mee te nemen. Maar dat bespreekt de docent dan van tevoren af met de groep.

Ja dat is mogelijk. We kunnen elke cursus op maat maken en afstemmen op jouw wensen. Ook kunnen we een massagecursus op locatie (thuis of bij een bedrijf) komen geven. Overleg met ons voor de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Waarom kiezen voor
Massageopleiding Apeldoorn?

  • Persoonlijke benadering
  • Goede kwaliteit
  • Scherpe prijs
  • Online instructievideo's