Anatomie in Vivo

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's

De cursus anatomie in vivo kan iedereen volgen die interesse heeft in een verdieping van de anatomie. Deze cursus is echter noodzakelijk voor wellnessmasseurs die het diploma master massagetherapeut willen halen.

Anatomie in Vivo

De cursus wordt gegeven op 2 avonden of een halve middag doorlopend tot en met de avond. In deze lessen bespreken we de belangrijkste spieren van het menselijk lichaam. Als masseur is het namelijk erg belangrijk dat je een goede kennis van de menselijke anatomie hebt en weet hoe de spieren heten en hoe die lopen en welke functies ze hebben. Het lichaam bestaat tenslotte uit 30 a 40 % uit spieren. Als masseur is je behandeling ook vaak op de spieren gericht.

Wat leer je

 • Je leert allerlei belangrijke spieren kennen met de Latijnse naam.
 • Je leert de origo en insertieplaatsen van de spieren.
 • Je leert de functies van de spieren.
 • Je leert anatomie in vivo (tekenen van spieren op het lichaam).
 • Je krijgt inzicht in de bouw van het menselijk lichaam.
 • Je krijgt beter inzicht en hoe je moet masseren, gezien het spierverloop.

Lesmateriaal

Je ontvangt bij aanvang van de cursus een inlogcode waarmee je kunt inloggen op onze site op het beveiligde gedeelte. Daar kun je al het lesmateriaal van de cursus zien zoals de cursusreader en de Powerpointpresentaties.

Certificaat

Na het volgen van deze cursus ontvang je het certificaat anatomie module.

Kosten en inschrijven

De kosten voor de cursus en de cursusdata staan in het groene kader rechts. Neem een cursist mee en ontvang 25 euro korting op je cursusgeld! Om in te schrijven voor deze cursus klik je op de groene button hieronder:

Cursus informatie

Naam: Anatomie in Vivo
Aantal bijeenkomsten: 2 avonden

Kosten:

175.00
Diploma: Na het volgen van deze cursus ontvang je het certificaat anatomie module.
Locatie: Kayersdijk 39, 7332 AH Apeldoorn
Tijdstip: 19.00 - 22.00 uur

Startdatum:

woensdag 1 mei 2024
Data bijeenkomsten:
woensdag 1 mei 2024
woensdag 15 mei 2024

Cursus impressie

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Foto Reviews 2 crop mobiel

Reviews van cursisten

Onlangs de opleiding sportmassage met succes afgerond, mede door de begeleiding van Peter en Martijn! Ik vond met name de relaxte en heldere, duidelijke manier van lesgeven erg prettig. De toegevoegde PowerPoint presentaties, met aanvulling van het lesmateriaal, hebben zeker tot een (letterlijk) geslaagd resultaat geleid! Dus voor mij is dit opleidingscentrum zeker een aanrader!

Remko - Opleiding sportmassage

Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Allereerst ontvang je na je inschrijving eerst een automatisch bericht dat je bent ingeschreven. Daarna ontvang je ook van ons opleidingscentrum nog een persoonlijk bericht dat we je op de deelnemerslijst hebben geplaatst. Daarna ontvang je 1 a 2 weken voordat de cursus begint een welkoms mail met alle informatie en hoe je kan betalen voor de cursus.

In principe niet. Alleen is de opleiding sportmassage best pittig dus als je moeite hebt met leren, en je zou deze opleiding willen doen, zou het verstandig zijn om even met ons te overleggen.

Onze cursussen zijn allen erkend en je krijgt van alle cursussen een certificaat. Van de opleidingen en Masteropleidingen ontvang je na je examen zelfs een bondsdiploma.

Ongeveer 2 weken voor de start van elke cursus/opleiding ontvang je een mail met informatie. Ook t.a.v. de betaling, dus die betaal je dan. Voor de grotere opleidingen sportmassage en wellnessmassage mag je in termijnen betalen. Overleg dat even met ons.

Vaak wel, maar overleg/bel zelf even met de belastingdienst hoe dit in jouw specifieke geval is.

We oefenen tijdens de cursus altijd op elkaar. Dus je hoeft in principe geen model mee te nemen. Soms zijn er situaties dat het zinvol is om toch een keer een model mee te nemen. Maar dat bespreekt de docent dan van tevoren af met de groep.

Ja dat is mogelijk. We kunnen elke cursus op maat maken en afstemmen op jouw wensen. Ook kunnen we een massagecursus op locatie (thuis of bij een bedrijf) komen geven. Overleg met ons voor de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Contact met ons opnemen kan via de telefoon, whatsapp of het contactformulier.

Waarom kiezen voor
Massageopleiding Apeldoorn?

 • Persoonlijke benadering
 • Goede kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Online instructievideo's