Opleiding Sportmassage

Dag indeling: 30 avonden
Locatie: Apeldoorn
Kosten: € 995.00

 

de opleiding sportmassage  start op do 17 september 2020  

Massageopleidng Apeldoorn organiseert elk jaar de OPLEIDING SPORTMASSAGE  in Apeldoorn. Wij zijn een erkend opleidingsinstituut, die de opleiding tot sportmasseur verzorgt tot het erkende bondsdiploma van de NESM. Onder auspiciën van de NESM verzorgen wij ook de bondsopleiding tot Wellnessmasseur. Daarna kunt u zich nog verder specialiseren tot massagetherapeut of sporttherapeut.

Eindelijk maakt u nu de stap om de mooie opleiding sportmassage te gaan volgen. Hiermee heeft u een mooie theoretische en praktische opleiding in handen, waar u echt wat mee kan. Massage is een prachtig boeiend vak en ook de theorie van het menselijk lichaam is zeer boeiend.. In de sportmassage is er momenteel ook goede werkgelegenheid. Er is veel vraag naar sportmasseurs bij o.a. de sportverenigingen, sportclubs, maar ook wellnessbedrijven. Natuurlijk kunt u ook iets voor uzelf beginnen en behandelingen thuis geven.
Tijdens de opleiding sportmassage wordt u begeleid door ervaren en geaccrediteerde docenten. Veel aandacht wordt besteed aan de anatomie, fysiologie, massage en tapen maar ook aan blessurepreventie en het voorkomen van klachten. Tijdens de cursusavonden wordt er eerst een uur theorie gegeven en na de pauze is er praktijkinstructie. In de praktijklessen leert u goed te masseren en leert u bandages en tapings aan te brengen om straks sporters of andere clienten te helpen. Na het afronden van deze opleiding bent u in staat om te denken en handelen als een volwaardig sportmasseur. 
Wilt u gaan werken als masseur bij een sportvereniging of sportschool, in uw eigen praktijk,  in een saunacomplex of schoonheidssalon, dan is de opleiding sportmassage de juiste keuze! Dus schrijf je snel in.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

MassageOpleidingApeldoorn is  een toonaangevende leerpraktijk op het gebied van massageopleidingen. Behalve de opleiding sportmassage is er ook de opleiding wellness massage. Deze beide opleidingen lopen parallel. Daarnaast biedt MassageOpleidingApeldoorn biedt ook vele andere massagecursussen aan. Zo is er een basisopleiding en vervolgopleiding klassieke massage en ook een cursus oosterse massage en nog enkele korte specifieke cursussen. Naast de cursussen kunt u ook bij ons terecht voor  massagebehandelingen. Ook wordt er cursus gegeven in klassieke taping en medical taping. De cursussen van MassageOpleidingApeldoorn kenmerken zich door een goede onderwijskwaliteit voor een betaalbare prijs. 

 • Onze kennis en kunde die wordt elk jaar bijgehouden door deelname aan de bijscholingen van de bonden (NGS en VOS). Hedendaagse ontwikkelingen worden door ons nauwgezet gevolgd zodat onze cursussen inhoudelijk aan de laatste eisen blijven voldoen. 
 • Ook geven al onze docenten nog steeds behandelingen zodat zij zelf ook bijblijven met eigen vaardigheid en kennis.
 • Onze docenten staan altijd klaar voor de cursisten. Zij zijn bereid en gemotiveerd om de cursisten te helpen (slagen).
 • Onze docenten beschikken over ruime professionele ervaring op hun vakgebied en hebben jarenlange ervaring in het geven van deze cursussen. 
 • Dit blijkt ook uit het hoge slagingspercentage (95% !) van onze cursisten, waar we uiteraard heel trots op zijn.

De vakken van de opleiding  Sportmassage:

 • Anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam
 • Theorie van de sportmassage
 • Praktijk van de sportmassage, alle massagetechnieken
 • Anamnese, inspectie en opstellen behandelplan 
 • Functietesten uitvoeren
 • Eerste Hulp bij sportongelukken
 • Sporthygiëne
 • Tapen en bandageren
 • Voorbereiding eindexamen sportmassage d.m.v. casus opdrachten

Hoe zien de cursusavonden eruit

 • de lessen zijn op de donderdagavond van 19.00 – 22.15 uur:

  • van 19.00 tot 20.15 uur: theorie  o.a. via PowerPoint lessen
  • van 20.15 tot 22.15 uur: praktijkinstructie en oefenen met massage, tapen, verzorging, functietesten enzovoort

Lesmateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit de twee grote studiemappen sportmassage van de VOS (vereniging opleidingen sportmassage).  U hoeft dus geen extra lesboeken aan te schaffen.

Verder proberen we zoveel mogelijk informatie met de cursist te delen door alle relevante informatie op onze site te plaatsen. Dit staat op een beveiligd gedeelte waar alleen de cursist toegang tot heeft. Zo staat de hele studiehandleiding op de site zodat u dat altijd rustig kunt bekijken. Deze studiehandleiding is een mooie handleiding met informatie over de gehele opleiding sportmassge. Zo staat er duidelijke informatie in hoe het examen is geregeld, maar ook staan er studie tips, studie vragen en oefentoesten in als hulp bij het leren van de theorie.
Ook staan alle theorielessen in PP-presentaties op onze site. Als cursist heb je dan toegang tot deze mooie PPpresentaties. Zo heeft u samenvattingen en uitleg over de belangrijkste zaken van de theorie. Een fijn hulpmiddel bij het leren.

Bijzonder mooi is wel, dat we alle praktijklessen ook op videopresentatie op onze site hebben staan. Deze videoinstructiefilms laten op mooie rustige wijze alle technieken zien van de massages, de tapings en de functietesten. Dit is een prachtig hulpmiddel om de technieken goed aan te leren en in de vingers te krijgen. Als cursist krijg je dus ook toegang tot deze beveiligde zone van de site.

Vanzelfsprekend bieden ook de docenten studieondersteuning waar ze kunnen. 

Een vooropleiding is niet noodzakelijk

Om de opleiding Sportmassage te volgen bij SportPraktijkApeldoorn is een vooropleiding niet noodzakelijk. Iedereen kan deelnemen hoewel de theorie best pittig is met veel latijnse namen van spieren. Deze opleiding zit ongeveer op het niveau van MBO 4.  Alles wat u  moet weten, is in het lesmateriaal/lesboeken opgenomen. Dit is duidelijk en men kan het goed bestuderen. De toetsen gaan ook echt over de leerstof die de docent geeft en die in het lesboek staan. Bij de ervaren docenten kunt u terecht voor de begeleiding van huiswerk en aanvullende vragen over de opleiding. Een studielast is moeilijk aan te geven, maar  naast de cursusavond zal het ongeveer 4 uur per week zijn.

Examen

Volgt u de opleiding Sportmassage, dan heeft u 2 praktijkexamens. Het eerste examen is  het praktijkexamen massage. Examinatoren van de bond komen dan op het opleidingscentrum en nemen het examen massage af. Dit is meestal in maart. Het 2e praktijkexamen is het examen sportverzorging (met o.a. functietesten en tapen). Dit examen wordt georganiseerd en landelijke afgenomen door het Nederlands Exameninstituut Sportmassage (NESM) en vindt doorgaans plaats in juni in Amstelveen. Daarnaast dient in het bezit te zijn van een geldig reanimatiecertificaat, dat u kunt behalen op één van de cursusavonden tijdens de opleiding (in februari).  Slaagt u voor het praktijkexamen massage en verzorging en heeft u alle toetsen voldoende behaald, dan ontvangt u het officiële diploma Sportmassage.  


Het schriftelijk theorie-examen Sportmassage wordt afgenomen tijdens de cursus door de docenten zelf. Dit gebeurt in de vorm van 10 toetsen. De theoretische leerstof is namelijk opgedeeld in 10 modulen die elk afzonderlijk worden afgesloten met een toets. Alle 10 toetsen moeten uiteindelijk voldoende behaald zijn. Voor elke toets mag  u maximaal 2 herkansingen doen.  De toetsen worden verspreid over de opleiding afgenomen van september tot juni. Wanneer u  de gehele theorie heeft behaald, mag u het laatste landelijke praktijkexamen (sportverzorging) doen. Dat is dus de laatste fase van de opleiding. Meer informatie over het praktijkexamen ontvangt u  op de cursus en wordt toegelicht in de studiehandleiding.

Opleidingskosten 995,00   (U ontvangt 50,- euro vroegboekkorting bij aanmelding voor 1 juli)
Inschrijfkosten 50,00    
         
Examen kosten 175,00   (betalen voor 15 maart voor het NESM bondsexamen)
         
Lesmateriaal       (betalen op de 1e cursusavond)
2 grote studiemappen 75,00   Hierbij zitten ook alle video-instructiefilms van alle massages, tapings en functietesten!
Verbandkoffer met bandages, tape-materiaal en een grote fles massageolie 75,00    
         

Het is mogelijk om het cursusgeld in 2 termijnen te betalen als u dat graag wilt.
Per termijn betaalt u dan € 510,- (plus vooraf het inschrijfgeld)
De eerste termijn dient voor aanvang van de cursus betaald te zijn, de 2e termijn voor 15 dec.van dat jaar.

Ontvang een deel van je studiekosten terug van de belastingdienst!

U kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij uw (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Bent u benieuwd naar uw belastingvoordeel voor deze opleiding, informeer er naar bij de Belastingdienst.

AANMELDEN  (50 euro korting)

Als u vóór  1 juli inschrijft voor de opleiding Sportmassage dan ontvangt u € 50,00 euro korting op het cursusgeld. Wacht niet te lang en meldt u snel aan voor deze leuke en leerzame opleiding.
Inschrijven kan door  het  inschrijfformulier (klik hier)  in te vullen en ondertekenen en deze mailen naar sportgezond@hotmail.com
Dank u wel voor uw interesse in de opleiding SPORTMASSAGE. Wij zien u graag op de cursus.

Hartelijke groet,
                                  
Docententeam van opleiding sportmassage Apeldoorn


Massageopleidingapeldoorn.

 

Data Opleiding sportmassage

 • donderdag, 5 maart, 2020 - 19:00
 • donderdag, 12 maart, 2020 - 19:00
 • donderdag, 19 maart, 2020 - 19:00
 • donderdag, 2 april, 2020 - 19:00
 • donderdag, 9 april, 2020 - 19:00
 • donderdag, 16 april, 2020 - 19:00
 • donderdag, 23 april, 2020 - 19:00
 • donderdag, 14 mei, 2020 - 19:00
 • donderdag, 21 mei, 2020 - 19:00
 • donderdag, 4 juni, 2020 - 19:00
 • donderdag, 11 juni, 2020 - 19:00
 • donderdag, 19 december, 2019 - 19:00
 • donderdag, 9 januari, 2020 - 19:00
 • donderdag, 16 januari, 2020 - 19:00
 • donderdag, 30 januari, 2020 - 19:00
 • donderdag, 13 februari, 2020 - 19:00